Lednové vydání BOUNCE! BOUNCE! nabídne křest debutu animální dvojice Lo/ve, rozvazbené At Bona Fide a mnoho dalších

27.01.2015 13:47 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

O tom, že se pravidelné večírky pořádané vždy poslední pátek v měsíci Kayem (Fvtvre, Sunshine) a Tuzexem (Sunshine, Smrtislav, Vanessa, Super Tuzex Bros) v pražském Chapeau Rouge, nenosí jenom v duchu BOUNCE! BOUNCE! tancovačky, už se dávno ví. Na programu se nezřídka objevují zajímaví hosté nejenom z českých luhů a hájů, což je o jeden dobrý důvod víc, proč sledovat, co se v útrobách Jakubské ulice děje. Tentokrát se schyluje k dalšímu z výjimečných vydání BOUNCE! BOUNCE!. V jeho průběhu kromě Kaye s Tuzexem vystoupí také dvě kapely, o kterých určitě ještě uslyšíte ve spojitosti s tím nejlepším z českého undergroundu.

O něco výsadnější postavení bude patřit pražské formaci Lo/ve, kterou tvoří dva mladí a nekonvenční muzikanti: Markéta Dvořáková (herečka a doktorantka DAMU) a Pavel Ptáčník, který se pro změnu realizuje také jako výtvarník. Dvojice v rámci večera pokřtí svojí debutovou kazetu, ke které dospěla za necelé dva roky své existence. Během poměrně krátké historie Lo/ve mj. stihli odjet na zkušenou po newyorských klubech, vydat EPéčko "RAW/CUT", anebo vystoupit společně s kapelami jako The Garden, Ed Schrader`s music beat nebo Vex Ruffin. Zaregistrovat jste Lo/ve mohli také po boku českých JTNB, Deceased squirrel on the phone, I love 69 nebo jako úvodní číslo posledního ročníku alternativního festivalu Creepee Teepee (pozn. dvojice se usídlila ve stáji A.M 180tky a podobně jako Schwarzprior se počítá do ostravské rodiny projektů Like She nebo Marius Konvoj). Pokud jste náhodou ještě s Lo/ve neměli tu čest, rozhodně zbystřete, jakmile příště narazíte na nespoutanou holku za bicími a zpěváka s vokálem, jak ze samotného pekla.

I další kapela, která bude na pořadu večera, patří mezi zavedená jména české scény. Ostravští At Bona Fide se žánrově hlásí k shoegaze a v minulém roce se dost rozehráli. Objeli pomalu celé Česko, vystoupili například s Jamesem Reindeerem nebo kultovními Chain and the Gang a podívali se i za hranice během společného turné s kapelou Pacino. Animální minimalismus v podání Lo/Ve a špinavé kytary At Bona Fide na programu doplní projekty Pretty Old Sound, Happy Hippo nebo Senators s DJ setem. V druhém podlaží Chapeau Rouge se o zábavu postarají Them Darned Teenagers, Ed Bass a tradičně Kay s Tuzexem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY