Co vás do konce ledna nemine v MeetFactory?

16.01.2015 14:26 - Veronika Ondečková | foto: facebook.com/theraveonettes

Druhou polovinu lednového programu v pražském alternativním prostoru MeetFactory otevře vycházející britpopová hvězda Benjamin Steel. Talentovaný zpěvák má muziku v krvi už od útlého dětství. První vlastní kusy začal dávat dohromady ještě jako teenager a z vykročené cesty už neustoupil. V Praze bude propagovat debutové album "The Record", které je výrazně poznamenané taneční pop music přelomu let osmdesátých a devadesátých. Jeho koncert 16. ledna bude skvělou příležitostí k rozpohybování ztuhlých kostí. Den na to představí to nejčerstvější ze zahraniční klubové scény již tradiční večer věnovaný oslavě narozenin Radia Wave. Během něho se letos představí například projekty DELS, Slubaged a Larry Gus & RSS Boys.

V úterý 20. ledna MeetFactory hostí vyprodané vystoupení nizozemské kapely Epica a Dragonforce z Británie. Domácí scéna dostane prostor 22. ledna, kdy v Praze zahraje Zrní, ceněné za loňské album "Následuj kojota", a slovenští kolegové Korben Dallas. Jeden z vůbec nejočekávanějších koncertů počátku letošního roku proběhne 23. ledna v podání dánských průkopníků podmanivého noise popu The Raveonettes. Severská dvojice vystoupí v Praze vůbec poprvé za třináct let své hudební dráhy a představí zde studiovou novinku "Pe'ah". O doprovod The Raveonettes se postará doma již dobře známá kapela Manon Meurt.

Do elektronických vod se přemístí program MeetFactory 28. ledna s kanadským synthpopovým projektem TR/ST a jeho aktuální deskou "Joyland", která připomene odkazy klasiků jako Bauhaus nebo Depeche Mode. Na TR/ST měl 29. ledna navazovat koncert severského holčičího živlu Elliphant, ten se ovšem z důvodu nahrávání nové desky přesouvá na termín 27. února. Lednový program tak uzavře 30. ledna hamburské house & techno duo Smallpeople a úplně definitivní tečkou bude 31. ledna třetí vydání klubové DJ's události s názvem Trainspotting. Vstup na poslední lednový večírek je volný.

Hudební program klubu MeetFactory:

16. 1. 2015: BENJAMIN STEEL

17. 1. 2015: DELS & Slugabed & Larry Gus & RSS B0YS @ IX. NAROZENINY RADIA WAVE

20. 1. 2015: EPICA (NL) & DRAGONFORCE (UK)

22. 1. 2015: ZRNÍ & KORBEN DALLAS (SK)

23. 1. 2015: THE RAVEONETTES (DK) & MANON MEURT (CZ)

28. 1. 2015: TR/ST (CA)

30, 1, 2015: Smallpeople (DE)

31. 1. 2015: TRAINSPOTTING (DJ's night)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY