Noční "Kostra" od Vložte kočku vznikla díky crowdfundingu

09.01.2015 11:58 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Pražská kapela Vložte kočku patří mezi ty, které použily crowdfunding pro realizaci svého videa. Na "Kostru" se jim na webu startovac.cz povedlo vybrat více než 32 000 korun. Díky tomu mohl vzniknout krásný celonoční klip. Minimalistický, gradující rituál, který vyvrcholí u oltáře z hořícího klavíru. Plány, jak bude video vznikat, kapela popisovala následně:

Kryštof: Cyril (bubeník) jednoho dne přišel s tím nápadem - bude to jednozáběrovka přes celou noc, od soumraku do úsvitu, a zároveň to pro nás bude něco jako rituál. Celou noc se budeme sotva znatelně pohybovat podle určitého kodexu a pak když to zrychlíš... klip.
Cyril: Prvotní nápad byl prostě natáčet celou noc, jak velice pomalu hrajeme "Kostru", opravdu velice pomalu.
Kryštof: Ve finále jsme od jednozáběrovky jedné noci upustili. Vybrali jsme samosebou ještě složitější cestu. Sotva znatelně se budeme pohybovat dvě noci a přitom nás musí hlídat patnáct lidí a čtyři hejkalové a každá malá chyba bude potrestána.

Že to celé vyšlo a vznikly velmi zdařilé obrázky, se můžete přesvědčit níže. A zároveň se 13. ledna nezapomeňte dostavit do pražské La Fabriky, kde Vložte kočku oslaví sedm let svého kočičího života.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY