Vánočnímu trhu s hudbou v Česku vládnou Chinaski a Aneta Langerová

23.12.2014 21:07 - Martin Kocián | foto: facebook interpreta

Poslední české hitparády v tomto roce si podmanili domácí interpreti. Posluchači z rádií nejčastěji slyší a popíjejí s Chinaski "Víno", zatímco v prodejnách s hudbou nejvíce skupují novou Anetu Langerovou, která je přenese na místo zvané "Na Radosti". O novinky byla nyní nouze.

Chinaski - Rockfield
© facebook interpreta
RÁDIA - Po dvou týdnech se zpět na vrchol hitparády vrací kapela Chinaski, která dle slov ministra Mariana Jurečky spasila se svojí skladbou "Víno" české zemědělství. Kdo však spasí náš rádiový éter, budiž otázkou. Stříbro patří Marlonu Roudettovi se skladbou "When The Beat Drops Out", který si s pány na jedničce prohodil místo. Na stupínek vítězů se poprvé probojovala teprve sedmnáctiletá Rebbeca Gomez, vystupující pod pseudonymem Becky G, s hitem "Shower". Za své zpívání ve sprše si odnáší bronz.

Na medailové pozice se tentokrát nepodívala královna bulváru Charli XCX s "Boom Clap" z jejího nově vydaného alba "Sucker", které nejen za oceánem sklízí pochvalné recenze. O tom, že vše je o velkém zadku , je přesvědčená pátá Meghan Trainor v "All About That Bass", která právě tento týden oslavila svoji americkou dospělost.

V elitní desítce můžeme nově vidět Davida Guettu s "Dangerous" na šesté příčce a znovu v ní vítáme remix letní pohodičky "Prayer In C" od německého DJe Robina Schulze, který se usadil na sedmičce. "Lhůta Záruční" od Slzy propadla z pětky na osmičku, kde minulý týden sídlil nyní desátý Calvin Harris s "Blame"

V Top 100 i nadále stoupají vánoční hity a jedinou skutečnou novinkou jsou Imagine Dragons s "I Bet My Life". K písni kapela minulý týden představila videoklip.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Chinaski - Víno
  2. Marlon Roudette - When The Beat Drops Out
  3. Becky G. - Shower
  4. Charli XCX - Boom Clap
  5. Meghan Trainor - All About That Bass
  6. David Guetta - Dangerous
  7. Lilly Wood & The Prick and Robin Schulz - Prayer In C
  8. Slza - Lhůta Záruční
  9. Ella Henderson - Ghost
  10. Calvin Harris & John Newman - Blame

Aneta Langerová - Na Radosti
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Pokud zítra pod vánočním stromečkem objevíte nějaké nové album, bude to dost možná "Na Radosti" od Anety Langerové, které již druhý týden kraluje domácímu prodejnímu žebříčku. Aneta tak překonala předchozí nahrávku "Jsem", jež se na špici hitparády udržela pouze jediný týden. Z nové desky, která je vynášena kritiky i posluchači na pomyslný hudební Olymp , vypustila již druhý singl a videoklip ke skladbě "Tráva", který měl oficiální premiéru minulý čtvrtek a je zpěvaččin nejvydařenější. Co však zaráží, je fakt, že singly z "Na Radosti" přední česká rádia ignorují. Zda je problém na straně fanoušků, nebo hudebních dramaturgů, lze jen spekulovat. Anetu však může těšit fakt, že na rozdíl od některých kolegyň se její desky prodávají i bez rádiové podpory.

Co se týče první desítky, nelze si nevšimnout, že až na čtvrté Pink Floyd s "The Endless River" ji opanují pouze a jenom čeští interpreti. Na záda Anetě dýchá Vojtěch Dyk s jeho "Deskou", která za poslední dva týdny stoupla v prodeji o několik desítek míst. Bronz může hřát Václava Neckáře s jeho krásnou vánoční nahrávkou "Mezi svými".

Na pětce se udrželi Bratři Ebenové s "Časem holin" a o jedno místo si polepšili Chinaski s "Rockfield", jež bylo před pár dny opětovně pokřtěno v pražském Lucerna Music Baru. Tomáše Kluse můžete slyšet jak na devátém soundtracku k pohádce "Tři bratři", tak na jeho vlastní řadovce "Proměnamě", která nejprodávanější desítku uzavírá.

Top 10 - prodejnost:
  1. Aneta Langerová - Na Radosti
  2. Vojtěch Dyk - Deska
  3. Václav Neckář - Mezi svými
  4. Pink Floyd - The Endless River
  5. Bratři Ebenové - Čas holin
  6. Chinaski - Rockfield
  7. František Segrado a Michal Horáček - Segrado
  8. Karel Gott - S pomocí přátel
  9. ▼ Různí - Tři bratři O.S.T.
  10. Tomáš Klus - Proměnamě

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 51.a 52. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY