Česko žije "Na Radosti"! Aneta Langerová vede prodejní hitparádu

16.12.2014 17:56 - Martin Kocián | foto: facebook interpreta

Aneta Langerová kraluje domácímu žebříčku prodejnosti alb s radostí, Marlon Roudette naopak okupuje český rádiový éter. Tak by se ve zkratce dal shrnout padesátý týden na českém trhu s hudbou, který přináší změny ve vedení a pořadí postupně začíná ovlivňovat předvánoční atmosféra.

Marlon Roudette - When The Beat Drops Out
© facebook interpreta
RÁDIA - Na Grammy nominovaná Charli XCX se na vrcholu naší hitparády příliš dlouho neohřála. Hitovka "Boom Clap" se po minulé zlaté příčce musí spokojit až s bronzovou medailí. Hitparádový trůn uvolnila svému britskému kolegovi Marlonu Roudettovi se skladbou "When The Beat Drops Out" z jeho druhého studiového alba "Electric Soul". Na druhém místě nám již druhý týden stagnují "Vinaři" Chinaski. Kapela oceněná čerstvě stříbrným slavíkem se může pochlubit převzetím platinové desky za nahrávku "Rockfield" a novým potomkem do rodiny frontmana Michala Malátného.

Těsně pod stupni vítězů skončila americká zpěvačka a producentka Meghan Trainor s hitovkou "All About That Bass", jež se společně s třeba zmíněnou Charli XCX utká v souboji o zlatý gramofónek v jedné z hlavních kategorií Skladba roku. Velký skok z dvacátého místa do elitní pětice zaznamenalo české poprockové duo Slza s "Lhůtou záruční", jež se snaží podle svých slov propojit aktuální světové trendy a přístupy s českými texty.

Šestou pozici si z minula udržela Becky G. se "Shower" a o stupínek si polepšili australští Sheppard, s "Geronimo" jsou na sedmičce.

Vánoční čas každoročně udává tón rádiovému éteru. Příkladem za všechny budiž pohádková písnička "Když si tě, dívko, představím" v podání Tomáše Kluse, jež je titulním soundtrackem ke Svěrákově pohádce "Tři bratři". Z minulé pětapadesátky vyskočila na devítku.
Sváteční písně se však prolínají celým rádiovým žebříčkem, ať už se jedná o tuzemské interprety, jako jsou Dan Bárta s "Na nebi svítí", Václav Neckář s megahitem "Půlnoční" nebo tradiční "Sliby se maj plnit o Vánocích" od Janka Ledeckého, tak zahraniční klasiky typu "Last Christmas" od Wham!

Novinky v padesátém týdnu jsou pouze tři. Tu nejvýše postavenou mají oblíbení One Republic startující na pětašedesátce se šestým singlem "I Lived" z úspěšné nahrávky "Native". O šest pozic níže máme novinku "Lips Are Movin" od výše zmiňované Meghan Trainor. Poslední novinkou na konci hitparády je našim národem milovaný James Blunt s "When I Find Love Again".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Marlon Roudette - When The Beat Drops Out
  2. Chinaski - Víno
  3. Charli XCX - Boom Clap
  4. Meghan Trainor - All About That Bass
  5. Slza - Lhůta záruční
  6. Becky G. - Shower
  7. Sheppard - Geronimo
  8. Calvin Harris & John Newman - Blame
  9. Tomáš Klus - Když si tě, dívko, představím
  10. Ella Henderson - Ghost

Aneta Langerová - Na Radosti
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Pink Floyd jsou poraženi, ať žije Aneta. Po týdnech kralování rockových legend s jejich rozlučkovou deskou "The Endless River" musela přijít změna. O tu se postarala Aneta Langerová s její novou krabičkou s názvem "Na Radosti", která si s kapelou prohodila místa. Nahrávka byla včera pokřtěna symbolicky vodou z Vltavy v pražském Studiu DVA, kde odehrála dvouhodinový koncert, o němž vás budeme informovat, stejně jako o videoklipu k singlu "Tráva", který v rámci večera zpěvačka představila. Prodejnost alba jen v jediné pražské prodejně Bontonlandu mnohdy přesahuje sto kusů za den, což je na současný stav trhu úctyhodné.

AC/DC si se svojí deskou "Rock Or Bust" udrželi bronz. Excentrická Francouzka Zaz si se svou ódou na francouzské hlavní město "Paris" polepšila díky pražskému koncertu o pět pozic, a je tak před branami stupňů vítězů. O jeden stupínek dolů sešplhávají oproti týdnu předchozímu Bratři Ebenové s "Časem holin", Václav Neckář "Mezi svými" a "Rockfield" od Chinaski.

Celkem o padesát míst skočil Vojtěch Dyk s jeho "Deskou", a uzavírá nám tak desítku nejprodávanějších alb na českém trhu.

Top 10 - prodejnost:
  1. Aneta Langerová - Na Radosti
  2. Pink Floyd - The Endless River
  3. AC/DC- Rock Or Bust
  4. Zaz - Paris
  5. Bratři Ebenové - Čas holin
  6. Václav Neckář - Mezi svými
  7. Chinaski - Rockfield
  8. ▬ Různí - Tři bratři O.S.
  9. Michal Horáček & František Segrado - Segrado
  10. Vojtěch Dyk - Deska

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 49. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY