Uznávaný kanadský elektroprojekt Trust míří do Prahy

14.12.2014 17:04 - Veronika Ondečková | foto: ladygunn.com

Kanadská elektropopová scéna úctyhodně zásobuje svět luxusním zbožím, jako jsou Crystal Castles, Purity Ring, Grimes nebo Austra. V posledních letech k nim přibyl projekt TR/ST, který vznikl v roce 2009 jako duo Roberta Alfonse (Winnipeg) a dnes již ex členky Mayi Postepski. Právě díky Maye vzniklo personální propojení s posledně uvedenými kolegy Austra, podle jejíchž slov však nikdy nešlo pouze o side project. Do širšího povědomí se jméno Trust zavedlo roztančenou prvotinou "TRST". Ta se chytla natolik, že si vysloužila nominaci na kanadské Juno Awards a objevila se v několika prestižních výběrech toho nejlepšího za rok 2012. Hodně solidní start...

Ve spojitosti se singlem "Candy Walls", kterým byl debut TR/ST uveden, se automaticky začalo hovořit o odkazech k Depeche Mode nebo Joy Division, jak už to často bývá v momentě, kdy kapela jde cestou skloubení synťákové klasiky a toho nejtypičtějšího z temné vlny (počínaje rytmikou a hluboko posazenými vokály konče). Taková klasifikace ostatně není vůbec mimo. Na druhou stranu ji však nelze brát přespříliš vážně.

Zdůraznit je potřeba, že projekt Trust je opravdu převážně taneční záležitost. Disponuje dostatkem přímočarosti na to, aby dokázal bavit na první poslech, zároveň však nesází na prachsprostou jednoduchost a pomáhá si známkami lehké psychedelie. Letos se diskografie TR/ST rozmnožila o album "Joyland" a podle všeho se podařilo úspěch zopakovat. Příští rok se o kvalitách aktuální hudební produkce z dílny TR/ST bude moci přesvědčit také české publikum, a to už 28. ledna, kdy se v tříčlenné live sestavě objeví v pražském klubu MeetFactory. Vstupenky na koncert jsou již k dostání v předprodeji, a to za cenu 290 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY