Projekt D.I.O. poodhaluje zákoutí české scény a křtí novou kompilaci

01.12.2014 13:44 - Veronika Ondečková | foto: D.I.O.

Na české scéně se pohybuje spousta mladých a nadějných umělců (začínajících i těch více ostřílených), o jejichž existenci řadový posluchač bohužel nemá šanci se dozvědět jinak než pod drobnohledem, a front boje proti jejich anonymitě není mnoho. Jednu z nich už dva roky udržuje komunita, která si říká D.I.O. ("Do It Ourselves"), v jejímž pozadí stojí Kuba Alexa (quiet quiet) společně s členy kapely High Five. Skupina přátel & muzikantů kolem sebe sdružuje talentované české písničkáře a kapely, kterým dává příležitost objevit se na některé z pravidelně vydávaných EP kompilací se stejnojmenným názvem. Veškerá D.I.O. épéčka jsou dostupná na webových stránkách projektu https://dioep.bandcamp.com zdarma, nebo za příspěvek v libovolné výši. Stačí jenom rozkliknout odkaz a objevíte samé poklady.

V minulosti pod záštitou D.I.O. komunity vyšly nahrávky například talentované Michaely Charvátové, dua Emozpěv, chomutovské indie naděje Whispering Of Soul, Vivinen’s Shadow nebo i zahraničních hostů jako Jason Helicopta. Zatím poslední kompilace se dočkala vydání 11. listopadu a představuje celkem šest interpretů. Tradičně se na EPčku objevují praotci projektu Kuba Alexa (pod již zmíněným názvem quiet quiet, tentokráte bez Kapely Hrůzy s podporou Filipa Gemrotha) a zavedená klubová kapela High Five. Novinkovými skladbami přispěli dále Dirty Airlines, čtveřice s citem pro silné popové melodie Mono Love, Lukáš Landa se svým sólovým projektem a taky Niceland, který prolamuje menší release pauzu po úspěšném albu "God Has Her Ways".

I když "D.I.O. EP - Fall 2014" vychází pouze digitálně, zasluhuje si plnohodnotný křest jako každá poctivá nahrávka. Ten proběhne už 9. prosince v pražském klubu Rock Café a představí se na něm všichni, kdo do projektu přispěli svým songem (vyjma Lukáše Landy, který bude toho času v zahraničí). Dvojice kapel High Five a Dirty Airlines odehraje svůj set v plné sestavě, ostatním bude vyčleněna spravedlivá několikaminutovka. Startuje se od osmi hodin večer a stejně jako muzika samotná i vstupné je zdarma.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY