Global Connection Party míří podruhé do Brna

30.05.2002 18:10 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Global Connection party
© facebook interpreta
V sobotu 15. června se můžete na prostranství před pavilonem Z na BVV od 18.00 těšit na přední zástupce taneční scény dalších tří světových měst, kteří dohromady se svými českými kolegy tvoří line-up čítající celkem 16 DJů. Letošní jaro se v Brně bude odehrávat ve znamení Detroitu, Lisabonu a Ljubljany a hudební program odehrávající se na třech podiích představí techno, house i progressive.

Na hlavní stagi, která je koncipovaná jako open air (v případě deště bude zajištěno zastřešení) vystoupí i The Advent (live) - projekt, který vznikl v roce 1993. The Advent ve své produkci vedle techna "pokukuje" i po dalších stylech jako jsou electro, trance a progresivní house, takže někteří o nich tvrdí, že tradiční techno "znásilňují". Jejich diskografie je opravdu bohatá a všechna jejich alba bývají řazena mezi to nejlepší z oblasti techno music, ať již se jedná o debutové "Elements Of Life" z roku 1995, remixové "Shaded Elements, A New Beginning" či "Kombination Funk" z roku 1998, na kterém se producentsky podíleli. Na témže pódiu vystoupí i Juan Atkins, který postavil to, co dnes považujeme za základy techno music již na začátku roku 1980. Je autorem řady klasik detroitského techna, které vydával pod hlavičkami Cybotron, Model 500 a Infinity. Jeho track "Clear", vydaný společně s Rickem Davisem je ztělesněním techno stylu. Encyklopedisté elektronické hudby mu přiřadili přezdívku "kmotr techno music". Hlavní stage rovněž pohostí současnou hvězdu techno music z Ljubljany, Umeka. Šestadvacetiletý Umek patří mezi nejpilnější technoproducenty. Stejně jako Valentino Kanzyani, i on vyjíždí na světová kolbiště, aby se utkal se třemi gramofony a hájil tak slovinské národní barvy. Za téměř desetiletou praxi se jeho technika stala pověstnou, stejně tak jako jeho tvorba. Kromě vlastních labelů Absence a Expire tak nachází pochopení pro své hudební plány na technoznačkách celého světa! Právem.

Během letošní Global Connection party se návštěvníci mohou těšit na techno, které pokryje vše od funky techna přes minimal, hard step a breaky, také na house, deephouse i trance. Techno jezdce ze zahraničí podpoří moravský Radam Mach, Lucca, Javas, i v Brně zdomácnělí Daho a Ginger, z domácích dále vystoupí Nika 77, Agent, Pavel Bidlo, Stephunk live, Kel a a Lumiére.

Více informací na www.wax.cz/360. Vstup pouze 18+.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY