vzkazuje Christina Delaney všem šikanovaným - musicserver.cz">

"Všichni jsme 'Nejlepší'," vzkazuje Christina Delaney všem šikanovaným

19.11.2014 18:53 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Je vždycky sympatické, když někdo dělá celkem slušný pop, aniž by k tomu potřeboval velkou nahrávací společnost za zády či podporu rádií. Loňský klip k singlu "Jdu dál" Christiny Delaney má k dnešnímu dni na YouTube přes osm set šedesát tisíc zhlédnutí a ani čerstvá novinka nedopadla vůbec špatně.

Videoklip "Nejlepší", zabývající se tématem šikany, vznikal v režii samotné Christiny, nápomocni jí byli tanečník a grafik Karel Jech a kameraman Stanislav Honzík. "Chtěla jsem vytvořit něco, co vychází z mého dětství, z mých vzpomínek. Zároveň jsem ale nechtěla zůstat u nějaké záště, snažila jsem se posunout to téma na level, kdy si člověk jednoho dne uvědomí, že i on může skutečně být vším, co si zamane. Je jedno, jestli je nějak hendikepovaný, je jedno, jestli má jinou sexuální orientaci. My všichni patříme do ligy Nejlepší," říká o novince interpretka.

Výsledkem je decentně natočený snímek plný jednoduchých střihů a tance, který slouží jako jeden z prostředků sdělení. Samotná skladba je příjemně melodická a rychle leze pod kůži. Snad jen textově si mohla Delaney víc vyhrát a vyhnout se některým klišé a triviálnostem typu "Já, já, já, já, já, já, já, já" či "Nej, nej, nej, nej, nej, nej". Myšlenka a poselství jsou ale někdy víc než drobné nedostatky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY