Charitativní song "Do They Know It's Christmas?" neztratil ani tentokrát své kouzlo

18.11.2014 08:48 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Před pár dny jsme informovali o plánech Boba Geldofa týkajících se natáčení nové verze hitu "Do They Know It’s Christmas?". Neuběhl ani týden a song je na světě. Oproti originálu z roku 1984 byla opět jemně upravena aranž, text tentokrát odkazuje i k boji proti zákeřné ebole a samozřejmě také seznam vystupujících je jiný než v předchozích verzích. Výsledek zní přesto čerstvě. A nevadí, že malinko potlačuje vánoční náladu.

V londýnských studiích se pracovalo nepřetržitě šestatřicet hodin, přičemž řada interpretů podílejících se na nahrávání musela přehodnotit svoje dlouho nasmlouvané zakázky. Například kapela Bastille zrušila dva koncerty v rámci amerického turné, Ed Sheeran pro změnu přiletěl z Berlína na poslední chvíli, ve studiu se zdržel tři hodiny a ihned poté se do Německa vrátil. Podobný stres zažili i Bono a Chris Martin.

Poslední úpravy udělali Midge Ure s Bobem Geldofem v neděli 16. listopadu krátce před půl pátou hodinou ranní. Hned večer pak mělo video premiéru v aktuálním kolem britského X Faktoru. Od 17. listopadu je song ke koupi na iTunes, veškerý zisk z jeho prodeje podpoří boj proti ebole. Takže kupujte, kupujte, kupujte!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY