Pink Floyd s "The Endless River" pobláznili Brity, v singlech se přispívalo na charitu

16.11.2014 23:10 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Ani dvacetiletá pauza mezi studiovými alby nesebrala Pink Floyd zástupy fanoušků - hned v prvním týdnu prodeje si jejich novinku "The Endless River" pořídilo bezmála sto čtyřicet tisíc Britů. Singly se pak nesly ve znamení charity, v čele totiž stanula předělávka Aviciiho hitu v podání sboru Garetha Malona.
Gareth Malone's All Star Choir - Wake Me Up
© facebook interpreta
SINGLY - Více než sto dvacet tisíc bodů vyneslo na první místo žebříčku charitativní singl "Wake Me Up" Gareth Malone's All Star Choir. Sbor kolem devětatřicetiletého britského sbormistra pomáhá předělávkou Aviciiho loňského hitu nadaci BBC Children In Need. Do její pokladny už letos i díky této písničce přiteklo přes třicet dva miliony liber. Pro Malona se jedná o třetí vítězný hit kariéry.

Ed Sheeran udržel stříbro, s "Thinking Out Loud" ale opět navýšil svůj rekord v počtu přehrání v započítávaných digitálních službách, nyní už má hodnotu 1 721 000 streamů. Bronz urvali One Direction se "Steal My Girl".

Minulá šampionka Cheryl si naopak tento týden na krk pomyslnou medaili nepověsí, neboť její "I Don't Care" klesá ze zlata na bramborový post. První pětici doplňuje Meghan Trainor, jež s "All About That Bass" vládla pořadí po celý říjen.

Calvin Harris a Ellie Goulding si s "Outside" udrželi šestku, poprvé v Top 10 se objevil Tom Odell s předělávkou "Real Love" od Johna Lennona. Na dalších pozicích následují novinky - osmá jsou australská dvojčata The Veronicas s "You Ruin Me" a devátý Sam Smith zásluhou "Like I Can". Britský zpěvák se může v elitní společnosti pochlubit hned dvojím zastoupením, na desítce totiž najdeme "I'm Not The Only One".

Zveřejnění videoklipu katapultovalo o devadesát osm příček výš nový singl Taylor Swift. "Blank Space" se nově zdržuje na čísle jedenáct, zvýšený zájem o písničku z alba "1989" zároveň zapříčinil pokles pilotu "Shake It Off", který se z pětky poroučel až na dvanáctku.

Zaznamenáníhodnou novinkou je "I" Kendricka Lamara na dvacítce, šestačtyřicítka patří dalšímu singlu z debutu "Chapter One" Elly Henderson, jímž se stala balada "Yours". Šestapadesátku inkasuje "Losing" Becky Hill a první stovka je protkaná několika novými songy z čerstvého alba "Four" One Direction.

    Top 10 - singly:
  1. N Gareth Malone's All Star Choir - Wake Me Up
  2. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  3. One Direction - Steal My Girl
  4. Cheryl - I Don't Care
  5. Meghan Trainor - All About That Bass
  6. Calvin Harris feat. Ellie Goulding - Outside
  7. Tom Odell - Real Love
  8. N The Veronicas - You Ruin Me
  9. N Sam Smith - Like I Can
  10. Sam Smith - I'm Not The Only One

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Pink Floyd - The Endless River
© facebook interpreta
DESKY - Devatenáct let trvalo Pink Floyd, než po živáku "Pulse" ukořistili další #1 album v ostrovním žebříčku. Novinka "The Endless River" vychází po dvaceti letech od předchozí řadovky "The Division Bell" (ta se rovněž ve své době probojovala až na vrchol), k níž ostatně právě vydaný materiál odkazuje. Comeback jedné z nejúspěšnějších kapel minulého století vyhnal do obchodů hned sto třicet devět tisíc Britů, tedy třetí nejvyšší týdenní počet roku. Více už letos v prvních sedmi dnech prodeje táhli jen Ed Sheeran a Coldplay.

Další z očekávaných trháků podzimu, "Sonic Highways" Foo Fighters, startuje na dvojce. Osmá studiovka Davea Grohla a spol. sice nenavázala na triumfální nástup předchozích dvou kousků "Wasting Light" a "Echoes, Silence, Patience & Grace", v konkurenci Floydů se ale za dvojku stydět určitě nemusí.

Ed Sheeran se po minulém vítězství s "X" usadil na bronzu, hned na čtyřce následuje další z pravidelných okupantů předních pozic Sam Smith, jehož "In The Lonely Hour" získalo jednu pozici k dobru. V Top 5 nechybí ani Queen, kteří zase otevřeli archivy, oživili Freddieho Mercuryho a posílají fanouškům nahrávku s názvem "Forever".

V první pětici sice žádnou ženskou stopu nenajdeme, zato v jejím těsném závěsu bodují dámy rovnou dvě - Taylor Swift se s "1989" přesunula z třetího na šesté místo a další z novinek v podobě "Only Human" od Cheryl se vydrápala na šťastnou sedmičku. Nebo nešťastnou? Nutno říci, že v kontextu její sólové diskografie se oproti jedničkám "3 Words" a "Messy Little Raindrops" a dvojce minulé "A Million Lights" jedná o poměrně neslavný start. Přitom singly fungovaly - "Crazy Stupid Love" i "I Don't Care" braly zlato.

Klasiku v první desítce reprezentuje osmý André Rieu, taneční hudbu devátý Calvin Harris a tradičně nechybí ani George Ezra s "Wanted On Voyage". Z dění na dalších pozicích asi nejvíc zaujme osmatřicátá příčka "The Inevitable End" norských Röyksopp.

    Top 10 - alba:
  1. N Pink Floyd - The Endless River
  2. N Foo Fighters - Sonic Highways
  3. Ed Sheeran - X
  4. Sam Smith - In The Lonely Hour
  5. N Queen - Forever
  6. Taylor Swift - 1989
  7. N Cheryl - Only Human
  8. André Rieu - Love In Venice
  9. Calvin Harris - Motion
  10. George Ezra - Wanted On Voyage

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY