Mladí a slibní Glass Animals se pokusí zhypnotizovat MeetFactory

16.11.2014 13:12 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Skupině mladíků z anglického Oxfordu nestačilo kamarádění, a tak si po skončení studií založila Glass Animals - kapelu, která se sice řadí do kategorie debutantů, už nyní se ale může pyšnit mimořádně pozitivním ohlasem na svoji adresu. V roce 2012 navázala na podařené EPčko "Leaflings" vydáním své první dlouhohrající desky s názvem "Zaba" a vylezla z toho podmanivá indie-elektronická věcička.

Samotní Glass Animals se hlásí k inspiračním zdrojům jako Kanye West, Charles Darwin, Nina Simone nebo Velvet Underground. Pravda je, že kdo hledá, najde v jejich hudební produkci odkazy na leccos. Singlové nahrávky jsou zvukově příjemně poznamenány spoluprací s producentem Paulem Epworthem (Florence And The Machine, Adele, Azealia Banks atd.) a jeho labelem Wolf Tone, pokud se ale na první poslech něčemu blíží nejvíc, jsou to Massive Attack a jejich zlaté trip-hopové časy. Glass Animals na ně slyšitelně navazují a hrají si s žánrem po svém. Jednoduché rytmy balí do hypnotické atmosféry a obohacují melodickými vokály s nádechem r'n'b.

Společně s Glass Animals měla do Prahy dorazit hvězdička , která ale svoje vystoupení zrušila, neb byla dle vlastních slov nucena dopřát si pauzu k odpočinku a práci na novém albu. Chvíli to vypadalo, že Glass Animals zůstanou osamoceni, nakonec jim ale předskočí Mayen, tuzemský dreampopový projekt Lukáše Vydry. Koncert talentovaných Angličanů proběhne 18.listopadu v pražském klubu MeetFactory. Vstupné činí 330 Kč v předprodeji, na místě připlatíte o sto korun více.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY