YouTube spouští diskutovanou předplatitelskou službu Music Key

13.11.2014 18:08 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Zástupci z mediálního oddělení společnosti YouTube oznámili spuštění nové předplatitelské služby. Ta dostala název YouTube Music Key a její beta verze se slavnostně rozběhne v pondělí 17. listopadu prozatím pro uživatele serveru ve Spojených státech amerických, Velké Británii, Irsku, Španělsku, Itálii, Finsku a Portugalsku.

Co Music Key nabídne? Za měsíční poplatek 9,99 dolarů budou moci uživatelé programu poslouchat písně a koukat na videa zcela bez reklam, služba rovněž umožní off-line poslech, její verze pro chytré mobilní telefony pak potěší všechny, kteří rádi poslouchají hudbu na pozadí, tedy během prohlížení jiných stránek.

Předplatitelská verze nejpoužívanějšího serveru na sdílení videí bude spuštěna po několikaměsíčních vyjednáváních s nahrávacími společnostmi. Zatímco velké labely s podpisem nových smluv neotálely, malá nezávislá vydavatelství se cítila novou službou ohrožena. K dohodě mezi nimi a YouTube došlo teprve ve středu. Na základě toho by například z portálu měly snadněji a častěji mizet neoficiální nahrávky.

YouTube Music Key má postupně integrovat s Google Play Music a nakonec tuto platformu zcela nahradit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY