Tvrdý a Havelka představí své pojetí undergroundu na Nové scéně

16.11.2014 19:08 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Hudebníci Václav Havelka (Please The Trees) a Martin Tvrdý (aka Bonus) si řekli, že je správná doba na to, aby si národ připomněl tvorbu významných představitelů českého undergroundu a nové vlny. Tvrdý se ujal beatů a synťáků, Havelka zpěvu. A šli na to hodně po svém.

Jejich předělávky "Žiletek" Psích vojáků, "Čert to vem" od Dybbuk nebo třeba "Ale my stále hledáme štěstí" z repertoáru Michael's Uncle se od svých předloh ve většině případů až drasticky liší. Kde bývala kytara, je teď nejčastěji moderní pazvuk. A to mnozí milovníci hudby z dob minulého režimu jen těžko překousnou. Na druhou stranu se Tvrdému a Havelkovi daří připomenout tento druh umění mladším generacím, které často musí hodně tápat v paměti, aby přišly na to, kdo byl Filip Topol. Deska vydaná 6. listopadu obsahuje také také odkazy na Dr. Maxe, Soubor tradičního popu, Půlnoc či Garáž.

Křest alba "U nás v garáži" proběhne v úterý 25.11. na Nové scéně Národního divadla. Těšte se na skvělou světelnou projekci od Lunchmeat, jejichž práci si můžete prohlédnout ve videoklipu pod článkem. Hostem večera budou Květy. Cena vstupenek je pro všechna místa stejná - 210 Kč.

Pokud nestihnete křest, nemusíte zoufat. Duo zahraje ještě v Brně a Ústí nad Labem a v prosinci se do hlavního města vrátí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY