"Something Big" Shawna Mendese nic velkého ještě není, má však alespoň tvář

13.11.2014 15:18 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Už na svém debutovém EP šestnáctiletý Shawn Mendes naznačil, že styl, jakým se bude chtít prosadit, se nachází někde mezi písničkářstvím a teenpopem. Když se více přikloní k prvně jmenovanému jako třeba v písničce "Show You", je to skvělé, ale ani sledování jeho popových pokusů v roli rozjuchaného puberťáka není vyloženě otrava. Však zkuste jeho čerstvé video "Something Big".

Ne že by přímočará hitovka s roztančeným refrénem nebo koncept klipu, v němž se hlavní hrdina ráno probudí, vyčistí si zuby a z původní procházky s pár kámoši udělá dlouhý průvod, který nakonec skončí velkou párty, něčím vybočovaly z řady. Přesto lze z Mendesova projevu vycítit něco sympatického, muzikantského, přirozeného. A to ho odlišuje od většiny podobných interpretů, jejichž tvorba v podobném duchu často působí účelově. A připomínka, že někdo dělá teenpop a má chuť vesele hopsat na ulici, když je mu šestnáct let, vlastně vůbec není na místě.

"Something Big" je zatím jen dobrý singl, třeba ale Shawnovi v další cestě pomůžou zkušenosti, které získá hostováním na nadcházejícím turné Taylor Swift. A pak by jednou mohl opravdu natočit něco velkého.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY