Jasná páka je znechucena vyjádřením komunisty Filipa

07.11.2014 18:31 - Honza Průša | foto: Martin Chrz / musicserver.cz

Poté, co si Miloš Zeman spletl porno s protestem (Pussy Riot, víme), je tady další nepochopení hudebních aktivit politikem. Stalo se to komunistovi Vojtěchovi Filipovi, když v telefonátu Miloslavu Kalouskovi citoval z písně "Pal vocuď hajzle", aniž by si uvědomil (čemuž se jen těžko uvěří), na jaké straně barikády vlastně stojí. Že tím hajzlem je přeneseně myšlen právě Filip, protože byla určena komunistům.

Filip pro server Echo24.cz uvedl: "Řekl jsem, že už tu informaci znám, že jeho smích je zbytečný a že znám krásnou píseň od skupiny Jasná páka 'Pal vocuď hajzle'. Jeho jsem nijak neurážel, citoval jsem jenom název písně. Jestli si to přeložil jinak, je jeho problém," a píseň prý zároveň pochválil.

Reakce kapely na sebe nenechala dlouho čekat, vyjádření přišlo na jejich facebooku: "Skupina Jasná páka je znechucena vyjádřením V. Filipa z KSČM, který použil slova z písně 'Pal vocuď', když obhajoval svoji cestu do Ruska. Tato skladba je vzkazem všem komunistům a je neuvěřitelné, kam až může dojít Filipova drzost."

Michal Ambrož, frontman kapely, na to reaguje: "Píseň 'Pal vocuď hajzle' byla vždy jasným vzkazem všem komunistům. Tento jasný vzkaz pořád platí. Pan Filip za celý svůj život zřejmě nepochopil, že tato píseň byla vždy určena jemu a jeho partě."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY