Robyn, Max Martin nebo Avicii to ve Švédsku dotáhli až na známky

07.11.2014 14:38 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Následující řádky potěší příznivce kvalitní švédské hudby a sběratele známek zároveň. Švédsko-dánská poštovní společnost Postnord totiž na příští rok chystá edici známek s portréty aktuálních populárních jmen tamější exportní pop music.

Od patnáctého ledna příštího roku si tak budete moci ve Švédsku koupit známku, na níž jsou vyobrazeni třeba Robyn, Max Martin, Avicii, Seinabo Sey anebo First Aid Kit. Podle tiskové zprávy každá známka reprezentuje významný obličej švédského hudebního průmyslu.

"Být na známce je opravdu skvělé a taky velmi surreálné, není to něco, co byste čekali, že se vám stane!" prohlásily k emisi Klara a Johanna Söderbergovy z First Aid Kit a dodaly: "Pošleme dopis, na kterém bude známka, našemu dědečkovi do Hampetorpu - určitě bude překvapen."

Kresby má na svědomí švédský výtvarník Jenny Mörtsell, jako předlohy mu sloužily fotografie Alexe Wessleyho, Andrease Larssona, Kristoffera Berga, Johanna Heljeho a Mikaela Dahla. Níže se můžete podívat na všechny návrhy, úplně dole si k prohlížení můžete pustit švédskou národní hymnu.

-



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY