Portál XPplaylist 2.0 si pořídil další příbuzné

16.11.2014 18:10 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

XPlaylist je hodnotící hudební portál, který spojuje internetový magazín, hudební encyklopedii a prvky sociální sítě. Jeho kořeny sahají do roku 2011, první verze se rozběhla zhruba před rokem a obsahuje nyní více než 35 000 alb, 7 500 kapel a 1 200 recenzí, na kterých se podílelo více než 9 000 uživatelů. Čísla jsou to sice úctyhodná, ale ani konečná, ani nejdůležitější. Cílem XPlaylistu je vytvořit síť hudebních fanoušků a vybudovat fungující, interaktivní komunitu, která bude jako živá chemická reakce, neustále v pohybu, neustále se vzájemně ovlivňující. A s důrazem na tuzemskou a slovenskou scénu.

XPlaylist se coby hudební databáze nesoustředí jen na aktuální desky, i když je bude sledovat a reflektovat, ani na hudební trendy, které budou zjevné z chování fanoušků. Stará hudba, historická hudba, předinternetová éra? Jako když otevřete Ottův slovník zábavný a pod každým heslem je všechno, co má být, recept na sůl i ceny plutonia v závislosti na dopravě přes ten který kontinent. Je důležité se dívat zpátky, vždyť která doba je závislejší na retru, která doba staví moderní trendy více na minulosti než ta naše. Hledáme fanoušky, blogery, náhodně příchozí, internetové piráty, kteří stahují, aby mohli koupit, hledáme geeky s názorem i metalisty s nášivkou, bosé hipstery. Hledáme to, co nás spojuje, ne to, co nás rozděluje.

Fanouškovský systém XPlaylist je snadný a primitivní registrace platí zároveň na portále Full Moon Zine a na webu magazínu Spark. Vedle aktivního spoluutváření XPlaylistu vám umožní stát se regulérním členem XPlaylist crew a proniknout třeba až do redakce spřízněných médií.

Projekt XPlaylist s podtitulem fanoušci sobě je dalším počinem širší rodiny kolem hudebního měsíčníku Full Moon a kulturního portálu Full Moon Zine, k níž se řadí agentura/label X Production, rockový časopis Spark Rock Magazine, hudební web musicserver.cz a filmový filmserver.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY