UPDATE: Bubeník AC/DC byl zatčen za přípravu vraždy, obvinění ale bylo staženo

06.11.2014 09:08 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

UPDATE 7.11.2014: Jen necelý den poté, co byl bubeník AC/DC Phil Rudd obviněn hned z několika trestných činů, byla ta nejhorší část obvinění stažena. Podle jeho advokáta i prokuratury obvinění z přípravy vraždy nemělo být ani vzneseno, protože pro něj není dostatek důkazů. Další dvě obvinění týkající se vyhrožování smrtí a držení drog však běží dál a Rudd se z nich bude zodpovídat před soudem. Kapela už před tím vydala prohlášení, podle něhož se na vydání nové desky i plánovaném turné nic nemění. Původní zpráva následuje.

Australské legendární rockery AC/DC v poslední době stíhá jedna nepříjemnost za druhou. Při oznamování své albové novinky "Rock Or Bust" museli veřejnosti vyjevit, že kytarista Malcolm Young už není členem formace, protože trpí demencí a musel být umístěn do zdravotnického zařízení s trvalou péčí, nyní se ale potýkají s mnohem větším problémem - jejich bubeník Phil Rudd byl zatčen a obviněn z přípravy vraždy.

Rudd byl zatčen ve svém domě na Novém Zélandu, kam se, ač rodilý Australan, přestěhoval v roce 1983. Před soudem byl obviněn z najmutí člověka, který měl zabít dva lidi, z držení marihuany a také vyhrožování zabitím. Rudd prý před soudem nemluvil, všechna obvinění ale odmítá, přičemž byl propuštěn na kauci až do dalšího jednání soudu, které proběhne 27. listopadu.

Bubeník je sice aktuálním členem kapely, ale připojil se k ní znovu v roce 1994, když ho o jedenáct let dříve ostatní muzikanti z AC/DC vyhodili. Ti se nyní pilně připravují na počátek prosince, kdy jejich albová novinka vyjde, přičemž Rudd se již dříve neúčastnil promoaktivit ani natáčení klipu k singlu "Play Ball" z blíže neurčených rodinných důvodů.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY