Taylor Swift představila tracklist alba "1989". Autorsky přispěli i Ryan Tedder nebo Imogen Heap

23.10.2014 16:56 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Jedna z nejočekávanějších popových desek podzimu, tedy "1989" Taylor Swift, se na trhu objeví již za pár dní, a tak zpěvačka zveřejnila všechny nezbytné informace. Nahrávka, jež vyjde 28. října a bude pro čtyřiadvacetiletou Američanku znamenat definitivní přesun od dívčího country k čistokrevnému popu, proto kromě již dříve zveřejněného přebalu zná i tracklist, který si můžete prostudovat níže.

Taylor Swift - 1989
© facebook interpreta
Fanoušci se mohou těšit na popové písničky z dílny osvědčených hitmakerů Maxe Martina a Shellbacka, kteří Taylor vypomohli už při vzniku předloňské, prodejně mimořádně úspěšné desky "Red". Mezi dalšími autory pak kromě držitelky úctyhodné sbírky cen najdete také Ryana Teddera a v případě závěrečného songu "Clean" poměrně nečekaně britskou umělkyni Imogen Heap.

Soudě podle úspěchu pilotního singlu "Shake It Off" se Swift ani v případě své páté řadovky nemusí bát slabého zájmu kupujících. Hit inspirovaný zvukem osmdesátých let, jímž by měla být protkána celá deska, v srpnu odstartoval rovnou na čísle jedna amerického singlového žebříčku, v současnosti ale slaví velké úspěchy i v Evropě - v Británii mu aktuálně patří druhá pozice, do první desítky už se probojoval i v Česku.

V případě předobjednání alba na iTunes dostanou kupující jako bonus ihned dva promosingly "Out Of The Woods" a "Welcome To New York". Zatímco o prvně zmiňovaném jsme již psali, ukázku toho druhého si můžete poslechnout pod článkem.

Základní edice desky nabídne následující třináctku novinek: Welcome To New York, Blank Space, Style, Out Of The Woods, All You Had To Do Was Stay, Shake It Off, I Wish You Would, Bad Blood, Wildest Dreams, How You Get The Girl, This Love, I Know Places, Clean.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY