Mladá česká popová krev na obzoru: Slza debutuje hitovým singlem "Lhůta záruční"

20.10.2014 11:31 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Kytarista Lukáš Bundil a zpěvák a klávesista Petr Lexa, to je nová česká popová kapela Slza. Pánové, kteří společně debutují singlem "Lhůta záruční", přitom už za sebou mají cenné zkušenosti - zatímco prvně jmenovaný koncertoval například s Xindlem X, ten druhý se prosadil na YouTube pod přezdívkou Hoggy. Na jeho stejnojmenném, loni založeném kanále najdete skoro dvě stě padesát různých videí, která mají dohromady přes devět milionů zhlédnutí, úctyhodných je i více než sto jedenáct tisíc odběratelů.

SLZA
© Tomáš Nosil/Universal Music
První singl nadějné dvojice nepostrádá hitové ambice a jedná se po všech stránkách o prvotřídně odvedenou práci - silná melodie, návykový refrén i skvělá produkce s moderním zvukem fungují jako základní předpoklady možného budoucího rádiového hitu. V českém popu se přitom mainstremových písniček na podobné úrovni vyskytuje stále nedostatek.

"Hudbu se snažíme dělat s přístupem, který sami obdivujeme a který nacházíme v současné světové pop music. Velký důraz také klademe na české texty. Česká populární hudba často postrádá aktuální světové trendy a přístupy - to bychom rádi změnili," tvrdí oba představitelé a dodávají, že novinka pojednává o vztahu, v němž se dva lidé míjejí. "Možná jste zažili vztah, kdy se snažíte pro druhého udělat první poslední, o něco usilujete, bohužel to ale není opětované. A jednoho dne vám dojde trpělivost. Přesně o tom 'Lhůta záruční' je," vysvětluje frontman.

Videoklip natočený pod vedením režiséra Ondřeje Urbance, jenž v minulosti pracoval s Charlie Straight, Nebe, Tata Bojs a dalšími, nabízí kromě záběrů na hrající muzikanty také příběhovou linku, v rámci níž je hlavní hrdina konfrontován se symboly Londýna, které mu ukazují cestu, jakou se má vydat. Výsledek je přímočarý, líbivý, avšak nikoliv tuctový a zbytečně podbízivý. Český pop, co má hlavu a patu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY