Americké desky ovládl Jason Aldean, singlové novinky vedou Jimmy Fallon a will.i.am

16.10.2014 21:30 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Parodický singl "Ew!" moderátora Jimmyho Fallona a will.i.ama se stal nejvýše debutující skladbou, nechal za sebou i novinky Eda Sheerana, Aviciiho nebo Fergie. Na čele dále Meghan Trainor blokuje Taylor Swift. V deskách se povedl letošní třetí nejlepší start Jasonovi Aldeanovi před Hozierem a Weezer.
Meghan Trainor - All About That Bass
© facebook interpreta
SINGLY - Pošesté v řadě se do Top 5 nepodívali žádní muži. Celou tuto rekordní šňůru také drží Meghan Trainor s "All About That Bass" prvenství. Singl zůstal nejstreamovanějším, v rádiích a downloadech si však už těsně lépe vedla Taylor Swift s "Shake It Off", na posun ze stříbra to ale nestačilo.

Bronz udržely Iggy Azalea a Rita Ora s "Black Widow", především díky rádiím, ze čtyřky pak "Bang Bang" vyhodila Tove Lo. "Habits (Stay High)" si polepšilo ve všech měřítkách. Nově šestý je Jeremih s "Don't Tell 'Em" a na sedmičku poskočili Maroon 5 s "Animals" jako Airplay Gainer.

Až na osmičce tentokrát najdeme "Anaconda" Nicki Minaj. Sam Smith devítku udržel, Top 10 však už byla malá pro Arianu Grande s "Break Free", když ji pro tento týden uzavírá Bobby Shmurda s virálním hitem "Hot Nigga", respektive "Hot Boy".

Novinku týdne si nezvykle připisuje Jimmy Fallon. Herec, komik, zpěvák a televizní moderátor ve svém pořadu "The Tonight Show" představil parodický song "Ew!" o věcech, co se nelíbí. V něm s will.i.amem vystupují jako alter-ega Sara and mir.i.am. Skladba zaznamenala 6 milionů streamů a 35 tisíc stažení.

Další v pořadí odstartovali Florida Georgia Line, "Sippin' On Fire" najdeme na šedesát dvojce. O sedm míst níže debutuje Ed Sheeran s novým singlem "Thinking Out Loud", přičemž předchozí "Don't" už je na čísle třináct.

Megahit Aviciiho "The Days" začíná na sedmdesát osmičce a třeba se díky němu stane Robbie Williams konečně slavným za oceánem. 79. příčku mají Ariana Grande a The Weeknd s "Love Me Harder" a místo devadesáté osmé obsadila Fergie s "L.A.LOVE (la la)".

    Top 10 - singly:
  1. Meghan Trainor - All About That Bass
  2. Taylor Swift - Shake It Off
  3. Iggy Azalea feat. Rita Ora - Black Widow
  4. Tove Lo - Habits (Stay High)
  5. Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj - Bang Bang
  6. Jeremih feat. YG - Don't Tell 'Em
  7. Maroon 5 - Animals
  8. Nicki Minaj - Anaconda
  9. Sam Smith - Stay With Me
  10. Bobby Shmurda - Hot Nigga

Jason Aldean - Old Boots, New Dirt
© facebook interpreta
DESKY - Třetí nejlepší start roku jsme viděli v polovině října. Postaral se o něj country zpěvák Jason Aldean. S šestou studiovkou "Old Boots, New Dirt" dosáhl svého druhého zlata 278 tisíci prodanými kusy. Lepší debut letos už měli pouze Coldplay a Eric Church. Zpěvák přitom od začátku kariéry vydává pod indie labelem.

S velkým odstupem za ním skončil stříbrný Hozier. Eponymního alba irského písničkáře se prodalo 58 tisíc. To je ale na neznámé jméno skvělým výsledkem. Pomohlo tomu například vystoupení v SNL a úspěch singlu "Take Me To Church".

Třetí, respektive čtvrté místo udrželi Barbra Streisand a Tony Bennett s Lady Gaga. Posledně zlatý Blake Shelton spadl až na šestku, když se před něj dostali ještě Weezer. "Everything Will Be Alright In The End" je jejich devátá deska a sedmá v Top 10.

Stevie Nicks, vokalistka Fleetwood Mac, se umístila s novými nahrávkami starých dem "24 Karat Gold: Songs From The Vault" na sedmičce, a dosáhla tak šestého Top 10 alba jako sólistka. O místo níže svou kariéru začínají Alex & Sierra, vítězové The X Factor, s "It's About Us". Devítku pak vybojovala Keyshia Cole s "Point Of No Return". Do Top 10 se vrátil Sam Smith a na dvanáctce ještě debutovali The Piano Guys s "Wonders".

Další výrazný country debut se chystá už příští týden, "Anything Goes" Florida Georgia Line může dosáhnout až dvou set tisíc. Pro duo by to znamenalo první triumf. V Top 10 uvidíme Boba Segera s "Ride Out", You+Me s "Rose Ave.", Hoodie Allen s "People Keep Talking" a možná U2 s "Songs Of Innocence".

    Top 10 - alba:
  1.  N Jason Aldean - Old Boots, New Dirt (278)
  2.  N Hozier - Hozier (58)
  3. Barbra Streisand - Partners (49, -33 %)
  4. Tony Bennett & Lady Gaga - Cheek To Cheek (37, -38 %)
  5.  N Weezer - Everything Will Be Alright In The End (34)
  6. Blake Shelton - Bringing Back The Sunshine (34, -66 %)
  7.  N Stevie Nicks - 24 Karat Gold: Songs From The Vault (33)
  8.  N Alex & Sierra - It's About Us (27)
  9.  N Keyshia Cole - Point Of No Return (25)
  10. Sam Smith - In The Lonely Hour (24, +21 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady. Spotify playlisty se automaticky updatují, takže budou odpovídat vždy jen aktuální týden vydání článku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY