Jessie J na "Sweet Talker" vytvořila kvalitní kolekci hitů

16.10.2014 13:00 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Po pouhém roce od alba "Alive" nám Jessie J servíruje svou třetí studiovku "Sweet Talker." Na co se Britka soustředila tentokrát? Hlavně na záchranu kariéry - pokud by totiž deska byla takový prodejní propadák jako ta předchozí, kdo ví, jak by to se zpěvačkou dopadlo. Musela přijít s hity - máme je tedy mít.
7/10

Jessie J - Sweet Talker

Skladby: Ain’t Been Done, Burnin’ Up (feat. 2 Chainz), Sweet Talker, Bang Bang (feat. Ariana Grande & Nicki Minaj), Fire, Personal, Masterpiece, Seal Me With A Kiss (feat. De La Soul), Said Too Much, Loud (feat. Lindsey Stirling), Keep Us Together, Get Away
Vydáno: 10.10.2014
Celkový čas: 44:50
Vydavatel: Universal
Před třemi lety Jessie J vtrhla na hudební scénu se svým egoistickým a energickým singlem "Do It Like A Dude," následným hitem "Price Tag" a debutovou deskou "Who You Are", která neměla ucelený zvuk. Posluchači si tedy nebyli příliš jistí, jestli je Jessie skutečně velká rebelka, nebo naopak hodná slečna. Proto se nám na následujícím "Alive" poodhalila - albu a singlům však víceméně chyběla chytlavost, a tak si v žebříčcích nikterak dobře nevedly. Jak tedy zní novinka?

Buďme upřímní - takovou pecku jako "Bang Bang" zpěvačka prostě potřebovala. Buď to mohla nadále zkoušet naléhavostí a pro většinu posluchačů zůstat bohužel nezajímavá, nebo si mohla nechat vytvořit jasnou hitovku, na jejímž vzniku se sice nebude umělecky podílet, ale získá si s ní větší popularitu. Zvolila si možnost číslo dvě. Nechtěla však riskovat, píseň zpívaná samotnou Britkou by nejspíš pozornost nestrhla. Proto se pojistila a spojila síly s těmi nejaktuálnějšími hitparádovými hvězdami - Arianou Grande a Nicki Minaj.

A zafungovalo to! Ve videu vypadala děvčata k sežrání a dohromady tvoří velmi nadějné trio. Nebylo by marné spolupráci takové ráže slyšet i někdy v budoucnu. Píseň si navíc ještě teď hoví na předních pozicích hitpadád. Uvidíme, jestli ji nahradí "Burnin' Up" s rapperem 2 Chainzem, tedy další neobvyklý song v Jessiině repertoáru, jenž vyčnívá lehkou lascivností. Některým heartbeats (jak se označují její fanoušci) stačilo k odsouzení slovo "sex" v předzpěvu, jiné oddělalo video. Jejich škoda, v klipu si totiž interpretka na nic nehraje.

Že nová nahrávka cílí na americký trh, můžeme poznat ze zvuku nebo širšího výběru hostů. Mimo zmíněných v tracklistu nalezneme ještě Lindsey Stirling nebo De La Soula (ano, to je ten, co se objevil i ve "Feel Good Inc." od Gorillaz). "Seal Me With A Kiss" slušně oživil a refrénové "Umlč mě polibkem, p-p-p-p-polibkem" z hlavy nejspíš jen tak nedostanete. Můžeme se bavit o dalším potenciálním singlu.

Jessica Ellen Cornish ale nezapomněla ani na svou intimnější část - "Said Too Much" lze považovat za to nejlepší, co novinka nabízí. Nesmíme opomenout "Masterpiece" s textem "Pořád se mi stává, že dopadnu na pusu/Protože ještě nejsem kompletní/Stále pracuji na tom nejlepším/Chci se dostat mezi ty nejlepší," který nejednomu posluchači vykouzlí úsměv na rtech. Jen škoda že slova nevyšla ze zpěvaččina pera. Spolupráce s neuvěřitelnými padesáti autorskými i producentskými jmény si zkrátka vybrala svou daň.

"Sweet Talker" je velmi povedeným albem. A že bylo z větší části vytvářeno podle učebnic? Nevadí, daleko horší by totiž bylo, kdyby Jessie J z hudební scény zmizela. Kolekce mohla klidně obdržet osmičku, bod ale strháváme za nedostatek tvůrčí invence, čímž se dostáváme na moc hezkou sedmičku. Snad se tedy albu zadaří a Britka bude moci příště být více sama sebou.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY