Die Alten Maschinen atakují BitTorrent

01.10.2014 13:31 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Vydání alba "Change" se nezadržitelně blíží, stane se tak 1. listopadu, a Die Alten Maschinen rozšiřují své impérium i na nechvalně proslavenou pirátskou baštu BitTorrent, kde budou zdarma distribuovat všechny singly vztahující se právě k "Change". V aktuálním balíčku si tak fanoušci Mašin mohou stáhnout kompletní podobu songů "Old Tin Can", "To Be Or Not" (tedy hitovku z debutu "Songs About Love And Machines") a novinku v podobě skladby "Albatross", na jedné z úprav například boduje i Prof Neutrino. K tomu si můžete stáhnout jako bonus velmi povedené vizuály z dílny Adolfa Lachmana. Následují tak třeba krok Thoma Yorka s deskou "Tomorrow's Modern Boxes".

Moimir Papalescu to komentuje slovy: "I když jsme už staré mašiny, jako virtuální cyber-band samozřejmě zkoušíme nové přístupy, jak navázat vztah s fanoušky a jak k nim dostat naši hudbu. Jsme teď například aktivnější na Facebooku, posíláme newslettery, streamujeme na SoundCloudu, naše desky jsou na iTunes, Google Play nebo na Spotify, společně s fanoušky zkoušíme financovat naše vůbec první vystoupení. Dnešní doba prostě skýtá obrovské možnosti, jak svoji hudbu dostat mezi lidi. A protože zároveň nemáme problém naši hudbu rozdávat zadarmo, chtěli jsme si vyzkoušet, co to udělá, když dáme svoje věci na stránky BitTorrent se sto padesáti miliony uživatelů. Pokud se tak naše hudba dostane k více fanouškům, bude to jen a jen skvělé." Kompletní tzv. BitTorrent Bundle můžete, jak již bylo řečeno bezplatně, stahovat na tomto přímém linku, případně na jejich facebookové stránce.

Kromě těchto aktivit usilují i o svou koncertní premiéru, kdy pomocí portálu HitHit sbírají výměnou za zajímavé odměny finance potřebné na uskutečnění dvojice koncertů (po jednom v Praze a v Brně, oba jsou naplánované na první listopadové dny). Do konce této akce chybí necelých třináct dnů a je zatím vybráno šedesát pět procent požadované částky. V neposlední řadě se rozjela remixová soutěž s kompozicí "Nickle In Pickle".

Šestitrackový singl "Albatross" s remixy si můžete v klidu poslechnout i na SoundCloudu projektu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY