Moimir Papalescu pořádá remixovou soutěž k novému singlu Die Alten Maschinen

28.09.2014 15:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Moimir Papalescu pořádá soutěž o nejlepší remix dosud nezveřejněného songu z chystaného alba jeho mezinárodního projektu Die Alten Maschinen. Kapela má zatím z nové desky venku EP "Old Tin Can" se čtyřmi remixy, během několika týdnů vyjde na iTunes druhý singl "Albatross Remixes". Zmíněné klání se týká třetího lákadla "Nickle In Pickle", na kterém se objeví také remix od Donavana Suitta ze seskupení Rural War Room.

Vítěz tak bude mít svoji věc na singlu mašin vedle remixu Suitta, který je na elektronické scéně poměrně známá postava, méně už se ale ví o tom, že stojí za zvukovými efekty několika hollywoodských blockbusterů, mimo jiné "Titanicu". Singl "Nickle In Pickle" vyjde až v listopadu, ale už teď si můžete poslechnout originální verzi na SoundCloudu projektu. Do remix contestu se můžete přihlásit na této stránce.

Slibně vypadají také koncerty mašin v Praze a v Brně. Kapele se s pomocí fanoušků podařilo vybrat už přes čtyřicet procent potřebné částky a projekt má před sebou na Hithitu ještě víc než dva týdny. Pokud se rozhodnete koncert podpořit, můžete si vybrat také z řady odměn, které Moimir Papalescu ušil na míru tvůrcům elektronické hudby.

Od kolekce Moimirem naprogramovaných samplů z vintage analogových syntezátorů ARP Odyssey a Moog Minimoog přes exkurzi do jeho studia až po kurz, jak tvořit elektronickou hudbu nebo mix & master na tebou vytvořenou skladbu. Jeden fanoušek si může kromě dobrého pocitu odnést také signovaný bicí automat Vermona ER-9 z Moimirovy sbírky, vintage analog made in DDR včetně fotografie z předání v Moimirově studiu. Mezi odměnami samozřejmě nechybí ani lístky na koncerty nebo desky Die Alten Maschinen, ať už ve fyzické nebo digitální podobě.

Pokud se sbírku na Hithitu podaří dotáhnout do úspěšného konce, bude se jednat o vůbec první koncerty tohoto unikátního interkontinentálního cyber bandu. Moimir Papalescu na stánce projektu vysvětluje, jak velkou srdeční záležitostí pro něj mašiny jsou: "Mašiny jsou moje srdeční záležitost. Nejen kvůli spolupráci s opravdovejma hrdinama mýho mládí. Dělat hudbu takhle na dálku je totiž velký dobrodružství. A i když je tahle spolupráce virtuální, je výsledek skutečnější a opravdovější, než by se mohlo zdát. A poprvý od The Nihilist zas můžu namíchat různý styly v jeden jedinečnej koktejl. Mašiny jsou tak elektro, disko, pop i punk. Nová vlna i blues. Reggae i rokenrol. A to mě na tom baví ze všeho nejvíc. To je ten hlavní důvod, proč si moc přeju, abychom tento společný projekt na Hithitu s fanoušky mašin dotáhli až do úspěšného konce."

Uvidíme mašiny v Praze a v Brně? To rozhodnou fanoušci.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY