Ve čtvrtek do Prahy opět zavítají senzační INVSN ze Švédska

18.09.2014 13:05 - Veronika Ondečková | foto: Dennis Lyxszen

Dnešní večer ve strahovském Klubu 007 bude patřit švédské kapele INVSN. Šestičlenný band, který se rekrutoval ze severské punk-rockové elity a čítá mimo jiné Dennise Lyxzéna (frontman Refused a The International Noise Conspiracy), basačku Saru Almgren nebo bubeníka Andre Sandströma (např. Ds-13, The Vicious, The Lost Patrol Band), na sebe v uplynulém roce výrazně upozornil vydáním eponymní desky "INVSN" a předskakováním legendárním Against Me! na turné k mimořádně úspěšné nahrávce "Transgender Dysphoria Blues". V rámci něho švédská šestka zavítala i do Prahy. Zaregistrovat jste ji ale mohli již dříve, a to pod hlavičkou Invasionen, pod níž kapela ještě donedávna vystupovala v obdobném složení.

Změna názvu na údernější INVSN byla provázána s rozhodnutím přiblížit repertoár mezinárodnímu publiku prostřednictvím anglicky psaných textů. Charakteristický rukopis však zůstal zachován a formace se i nadále veze na temné vlně, kterou vzedmuly veličiny jako třeba Joy Division, Depeche Mode nebo The Cure a které dodává chladný šmrnc, příznačný pro skandinávskou scénu.

INVSN se letos daří. Kromě turné s Against Me! se objevili na velkých letních festivalech jako Sziget, Pukkelpop nebo Highfield Festival a stihli si střihnout společný koncert s Girls Against Boys. Aktuálně jsou Dennis a spol. na cestách po Evropě, kterou objíždí coby headlineři vlastního turné. I když od jejich poslední zastávky v Česku uplynulo pouze pár měsíců, nezapomenou k nám zavítat ani tentokrát. Lucerna Music Bar nyní vymění za prkna strahovské Sedmičky, kde se po jejich boku objeví zástupce čistokrevného punk-rocku, kanadská skupina Crowling, a chvíli po nich premiérově našinci Ginny Andro Syndrome. Vstupenky budou k zakoupení na místě za 299 Kč, přičemž plánovaný začátek koncertu je v půl osmé večer.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY