Rihanně a Beyoncé roste konkurence. Z popového podsvětí na vrchol povstává Grimes

29.08.2014 09:52 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Kanaďanka Grimes se po dvou letech znovu hlásí na scénu. Se čtvrtým albem a pod záštitou labelu Roc Nation rapera Jay-Z je opět připravena popový svět obohatit o originální sound s nádechem éterična. Nebo nás snad tentokrát čeká trochu jiné stylové zaměření? Podle pilotní ukázky, singlu "Go", to totiž skutečně vypadá, že šestadvacetiletá muzikantka opouští alternativní vody elektronického dream popu a začíná se více podobat kolegyním z rádia, kterým na svém Tumblr pravidelně pěje ódy. Skladba byla ostatně napsána původně pro Rihannu. Mainstreamovější se ovšem nerovná přívlastku špatný a v tomto konkrétním případě už vůbec ne.

Plusové body skladbě navíc přidává čerstvě vypuštěný vizuál. Stejně jako v minulosti kousky "Oblivion" a "Genesis", i s "Go" bude oko náročného diváka plně uspokojeno. Do režie si ho společně se svým bratrem vzala sama zpěvačka. Na záběrech z pouště či zakouřených klubových prostorů vám kromě jiného předvede luxusní tanečky, za něž by se ani Beyoncé nemusela stydět. Nenechte se ovšem mýlit zdánlivě povrchním uměleckým záměrem.

Sourozenecké duo se během natáčení inspirovalo videohrou "Metal Gear", filmovou sérií "X-Men" nebo "Dunou" Davida Lynche. Videopočin má být pak především abstraktním ekvivalentem k "Božské komedii" Dante Alighieriho a jednotlivým kruhům "Pekla". Kdo chce své zraky potěšit ještě dalším pohledem na drobnou interpretku, zhlédnout může také nedávno vydaný videoklip skupiny Haim, v němž se Boucher mihla v krátkém cameu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY