Dvacet filmových pecek jedna za druhou

11.05.2002 18:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Kompilační album "A Night At The Movies" přináší celkem dvacet písniček, které se objevily v nějakém filmu. Staví tak vedle sebe Roxette, Aaliyah, Mobyho či Queen a výsledek nezní vůbec špatně. I když i tak je ta deska v podstatě zbytečná.
5/10

Různí - A Night At The Movies

Celkový čas: 77:26
Vydavatel: EMI Czech Republic
Existuje spousta naprosto zbytečných kompilací a dobrou zprávou hned pro začátek recenze je to, že "A Night At The Movies" mezi ně naštěstí nepatří. Je totiž zbytečná jen trošku, ale na druhé straně má alespoň nějaký jednotící prvek, kterým, jak je z názvu asi jasné, jsou písničky známé z různých filmů. A i když je to mišmaš vskutku ze všech různých stylů i časů, výsledek je příjemný a dobře poslouchatelný.

Zajímavé je, že se vždycky nejedná o provařené filmové písničky, ale spíše o skladby, které znáte úplně z jiného kontextu, které se ale i několik let po svém vydání objevily na nějakém soundtracku (třeba "Don't Give Up" Petera Gabriela a Kate Bush). Ve výsledku se tak na výběru objevily písničky od Rolling Stones, Mobyho, Aaliyah, Geri Halliwell, Deana Martina či Duran Duran, tedy rozptyl vskutku velmi široký. Každá z písniček má něco do sebe, žádná vás rozhodně nepopudí, ale je jasné, že se deska hodí spíše jako dárek mamince, než jako ozdoba vaší domácí diskotéky. V kontextu ostatních písniček mě ale překvapilo, jak skvěle zní třeba taková "It Must Have Been Love" od Roxette, vskutku popová klasika.

Je ale jedna věc, kterou je tento výběr výjimečný - neuvěřitelně odbytý obal. Něco takového se snad dá vytvořit za půl hodiny a ani k tomu nebudete potřebovat žádný grafický program...

Nevidím sice žádný důvod, proč by si někdo měl tenhle výběr koupit, ale pokud se tak stane, určitě s ním bude spokojený, protože si domů donese dvacet pěkných písniček, které se objevily v různých filmech. Nic víc, nic míň.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY