Berlin Festival letos láká na Neneh Cherry, Editors, Woodkida nebo Jessie Ware

13.08.2014 19:58 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Jako již tradičně, i letos se počátkem září uskuteční u našich sousedů v Německu oblíbený Berlin Festival, který uzavírá tamější letní festivalovou sezónu. V pořadí již devátý ročník proběhne od 5. do 7. září.

Zatímco poslední ročníky hostilo berlínské letiště Tempelhof, letos se akce přestěhuje do prostor tzv. Arena Parku, tedy k vodě. Tím bude mimo jiné uspokojen požadavek všech koupáníchtivých, kteří se navíc mohou těšit i na velkou chill-outovou zónu přímo na pláži.

Program je pro letošek opět bohatý. Návštěvníky čeká vystoupení kapel Editors, Warpaint, Bombay Bicycle Club, zpevaček Jessie Ware, Neneh Cherry nebo francouzského umělce Woodkida. Pro milovníky elektronické hudby bude za mixážním pultem legendární Sven Väth, DJský set zahrají Chase & Status, Jazzanova a Digitalism, živé vystoupení odehrají Trentemoller nebo Moderat.

Kromě hudebních vystoupení bude opět připraven i pestrý doprovodný program. Asi nejdůležitější součástí areálu bude opět Art Village, která měla loni ohromný úspěch a kde se znovu představí řada zajímavých umělců. Jedním z letošních hlavních motivů bude i připomenutí pětadvacátého výročí pádu berlínské zdi.

Vstupenky na celý festival pořídíte například zde za 79,- Eur, jednodenní jsou pak k mání za 44,- Eur. Veškeré důležité informace a aktuality najdete i na oficiálním webu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY