Mladíčkové 5 Seconds Of Summer v USA prodali čtvrt milionu debutové desky

02.08.2014 00:05 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Australský boyband s debutovou deskou předvedl třetí nejlepší start roku a v USA neměl konkurenci. Daleko za nimi se umístily další novinky Commona a Crown The Empire. Singlové prvenství obhájili MAGIC!, do první desítky se probojovala Sia s "Chandelier".
MAGIC! - Rude
© facebook interpreta
SINGLY - Na čele máme potřetí MAGIC!, ačkoliv ve všech dílčích měřítkách je "Rude" druhé. Se 164 miliony impresi v rádiích jim scházel milion na "Am I Wrong" Nico & Vinz, s 9 miliony streamů je překonalo "Fancy" Iggy Azaley s 10 miliony a 154 tisíc downloadů nestačilo na debutujícího Jasona Aldeana. V celkovém součtu to ale dalo nejvíc bodů.

Sam Smith zůstal třetí, počtvrté v pěti týdnech jako Airplay Gainer, a Nico a Vinz přeskočili Arianu Grande. Oba singly narozdíl od "Rude" dále posilují, manko ale mají ještě vysoké. Ariana má jinak nové želízko v ohni kromě singlu "Break Free": hostovačku na "Bang Bang" Jessie J s Nicki Minaj.

Nových maxim dosáhli Maroon 5 a Disclosure, "Maps" patří šestka a "Latch" sedmička. "All Of Me" Johna Legenda spadlo na osmičku v 23. týdnu v Top 10. Naopak první týden si tam užívá Sia. A je to její vůbec prémiová návštěva této elitní divize v roli hlavní zpěvačky. Jako vokalistka už takto spěla na "Titanium" Davida Guetty a "Wild Ones" Flo Ridy a jako skladatelka s "Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself)" Ne-Ya a "Diamonds" Rihanny.

Nejvyšší novinkou je výše zmíněný Jason Aldean. Skladba "Burnin' It Down" dosáhla 184 tisíc downloadů a to znamenalo start na výborné dvanáctce. Další debut najdeme až na místě 63, "0 To 100 / The Catch Up" Drakea. Skokanem týdne byl Pharrell Williams, "Come Get It Bae" se díky premiéře klipu stalo Streaming Gainerem a polepšilo si z šedesátky na dvacet trojku.

    Top 10 - singly:
  1. MAGIC! - Rude
  2. Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
  3. Sam Smith - Stay With Me
  4. Nico & Vinz - Am I Wrong
  5. Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem
  6. Maroon 5 - Maps
  7. Disclosure feat. Sam Smith - Latch
  8. John Legend - All Of Me
  9. Sia - Chandelier
  10. Calvin Harris - Summer

5 Seconds Of Summer - 5 Seconds Of Summer
© facebook interpreta
DESKY - Australská chlapecká čtveřice 5 Seconds Of Summer doslova dobyla svět. Eponymní debutové album získalo prvenství v drtivé většině hlavních světových trhů a USA není výjimkou. Vůbec poprvé se interpretovi z Austrálie podařilo dominovat americkému trhu hned s první dlouhohrající deskou (jejich EPčko "She Looks So Perfect" debutovalo na stříbru s 143 tisíci). A po dvou týdnech od triumfu, ze kterého se radovala Sia, tak máme opět Austrálii na jedničce. Ale s mnohem vyšším číslem, s 259 tisíci se jedná o letošní třetí nejlepší start.

Na dvojku se posunul neúnavný soundtrack z "Frozen", když překonal i posledně prvního Weird Al Yankovice. Jeho konkurent Jason Mraz si ale pohoršil výrazněji, až na devítku. Sam Smith skončil čtvrtý a Kidz Bop Kids spadla na pětku.

Se shodně 24 tisíci na šestce a sedmičce najdeme dvě novinky. "Nobody's Smiling" je desáté album rappera Commona a "The Resistance: Rise Of The Runaways" je druhá deska metalcoreových Crown The Empire, přičemž debut "The Fallout" se vůbec do Billboard 200 nedostal.

V druhé desítce odstartovali Anberlin s "Lowborn" a La Roux s "Trouble In Paradise" a dvacátí šestí byli rockoví klasicy Yes s "Heaven & Earth". Je to jejich nejlepší umístění od roku 1991. První desku vydali v roce 1969.

Příští týden si po 45 letech kariéry poprvé užije korunování králem hitparád Tom Petty. Desky s jeho kapelou "The Heartbreakers" "Hypnotic Eye" se prodá okolo 100 tisíc kusů. Do Top 5 se můžou dostat Eric Clapton s "The Breeze: An Appreciation Of JJ Cale" a Shawn Mendes s "The Shawn Mendes EP".

    Top 10 - alba:
  1.  N 5 Seconds Of Summer - 5 Seconds Of Summer (259)
  2. ▲ Různí - Frozen Soundtrack (37, -15 %)
  3. Weird Al Yankovic - Mandatory Fun (33, -68 %)
  4. Sam Smith - In The Lonely Hour (31, -12 %)
  5. ▼ Kidz Bop Kids - Kidz Bop 26 (27, -42 %)
  6.  N Common - Nobody's Smiling (24)
  7.  N Crown The Empire - The Resistance: Rise Of The Runaways
  8. ▬ Různí - Now That's What I Call Music! 50 (21, -8 %)
  9. Jason Mraz - Yes! (20, -75 %)
  10. Ed Sheeran - x (20, -16 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady. Spotify playlisty se automaticky updatují, takže budou odpovídat vždy jen aktuální týden vydání článku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY