Kid Loco poprvé se svou kapelou živě v Praze

28.04.2002 09:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kid Loco v Praze
© facebook interpreta
Jeden z nejvýznamnějších francouzských mainstreamových experimentátorů, útočící na samé hranice popu, který se již jednou úspěšně jako DJ představil v Roxy, přijíždí znovu. Tentokrát do pražského Paláce Akropolis 11. 5. v 19:00 , aby se ukázal nejen jako skvělý DJ, ale poprvé uvedl i svoji kapelu.

Tvorba autora, DJe a remixéra Kid Loca představuje nejcharakterističtější proud francouzské easy-listening hudby, jež má ve své zemi dlouholetou tradici a kterou nejvíce proslavil slavný Serge Ginsborough. Dnes již po celém světě známý Kid Loco, vlastním jménem Jean-Yves Prieur, začínal ve třinácti s kytarou a v osmdesátých letech vystřídal několik francouzských punkových kapel. Od hraní se koncem dekády přesunul k produkování a změnil i žánry - začal se zajímat o reggae a hip-hop. Přelom nastal v roce 1996, kdy si postavil vlastní studio a překřtil se na Kid Loca. Jeho hvězdná kariéra začala strmě stoupat. Na labelu Yellow Productions (vydávají na něm i Bob Sinclair, Dimitri From Paris a několik dalších) "vydal "Blues Project EP" (1996) a o rok později "A Grand Love Story". Začal remixovat Stereolab, Pulp, Mogwai, Dimitri from Paris a Talvina Singha. Na úplný vrchol ho vyneslo skvělé remixové album "Jesus Life For Children Under 12 Inches" z roku 1999.

Prahu zatím navštívil jako DJ a jeho kreace se setkaly s velkým ohlasem. Na otázku, jak se dostal k DJování odpovídá jednoduše: Kvůli takovýmhle otázkám, pořád se mě novináři ptali na DJing, tak jsem koupil dva Technicsy, o něco víc desek a rozjel se po světě. Protože hodně cestuju, mám co se týče desek hodně velký výběr. Nejradši mám různý discounty. V Kanadě můžeš sehnat úžasný věci, taky v Austrálii, tam je zase hodně jazzu. Vyberu každou popelnici!" Tentokrát však do Prahy nedorazí sám, aby svoji tvorbu mohl představil poprvé živě. Nové věci z posledního LP "Kill Your Darlings", které zahraje 11. května v Paláci Akropolis, ukazují na Kid Locovu svéráznou představu o blues. Šílenou vizi jdoucí ke kořenům žánru, která žije z hudebního mainstreamu a na druhou stranu jej jedním dechem popírá.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY