Česko se vrací na Red Bull Music Academy. Do Tokia pojede Never Sol

15.07.2014 14:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Česká hudební scéna bude mít opět reprezentanta na Red Bull Music Academy, respektive reprezentantku. V japonském Tokiu nás bude na podzim zastupovat hudebnice Never Sol, vlastním jménem Sára Vondrášková. "Těším se moc, na setkání s otatníma účastníkama, na výměnu zkušeností a na spolupráci v tak kreativním prostředí, jakým Red Bull Music Academy je. Myslím, že to jedna z nejinspirativnějších věcí, která může muzikanta potkat," říká Never Sol.

Talentovaná hudebnice se zařadí mezi desítky DJs, producentů, beatmakerů, hudebních designerů, zpěváků a zpěvaček z celého světa, které spojuje jedna vášeň - hudba. Pro Sáru aka Never Sol je to v krátké době už druhý významný krok v kariéře. Před pár týdny vydala v celosvětové distribuci desku "Under Quiet". Na podzim bude moct svůj hudební sen prožít stejně smyšlejícími lidmi, zúčastnit se mnoha workshopů pod vedením zkušených lektorů a samozřejmě jí čekají vystoupení v tokijských klubech. Přihlásit se na dvoutýdenní hudební workshop v Japonsku se rozhodla po víkendu v Bratislavě na Red Bull Bass Camp, kde také složila jednu ze skladeb zaslanou organizátorům Red Bull Music Academy.

První Red Bull Music Academy se uskutečnila v roce 1998 v Berlíně a od té doby navštívila mnoho světových metropolí. V každé vyrostlo centrum se špičkově zařízenými nahrávacími studii, rozhlasový studiem, přednáškovým sálem a speciální instalací místních zavedených i novátorských vizuálních umělců. Účastníci workshopu se díky tomu můžou soustředit jen práci s kolegy z celého světa, na výměnu informací a zkušeností, na přednášky respektovaných lektorů. Poslední českou účastnící byla zpěvačka skupiny Fiordmoss Petra Hermannová, která byla v Madridu v roce 2011.

Další detaily o Red Bull Music Academy 2014 v Tokiu, fotky a muziku účastníků najdete na www.redbull.cz/musicacademy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY