Avicii ukořistil v Česku další #1, Coldplay mají stále navrch nad Klusem

11.06.2014 19:23 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Dvaatřicátý týden nabízí jeden velký návrat - Avicii je po dlouhé odmlce zpět! Jeho prvenství lze ovšem považovat za dosti vrtkavé, "Addicted To You" přeci jenom v rádiích nezní tak velkolepě jako jeho předchozí megahity. Albová sekce potvrzuje monstrózní popularitu Coldplay v Česku.
Avicii - Addicted To You
© facebook interpreta
RÁDIA - Naposledy byl vítězem v 8. týdnu. A teď je tu Avicii zas. "Addicted To You" ale nelze zařazovat do stejné ligy jako "Wake Me Up" či "Hey Brother". Aktuální český hit číslo jedna je/byl totiž kromě České republiky první už jen ve třech zemích: Maďarsku, Polsku a Spojených státech (ve specializované sekci Billboardu). To je v porovnání s předchozími singly o něco slabší odvar úspěchu. Svým prvním místem ale švédský DJ znovu dokazuje, jak má aktuální taneční trendy v malíku.

Do první desítky se po úporných, zdlouhavých a těžkých bojích dopracovala konečně Katy Perry, jejíž "Roar" stále ještě neztratilo na síle, ba naopak: zpěvačka dorazí příští rok zjara do matičky Prahy, a bude to ve všech ohledech zajímavé vystoupení. Za prvé všechny uši budou nastraženy na to, jak si zpěvačka poradí se zapeklitými pasážemi svých písní, a za druhé je jasné, že se ihned vyprodá stání u pódia, neboť neexistuje člověk, který by nechtěl být postříkán šlehačkou přímo ze zpěvaččina poprsí.

Na kulatém čísle 90 startuje britská senzace Sam Smith, který je také ve své domovině momentálně první s debutovou deskou "In The Lonely Hour". S prestižními oceněními BBC's Sound Of 2014 a BRIT Critics' Choice Award v rukou a příbuzenstvím s Lily Allen se kariéra startuje jedna báseň, ale nebuďme jízliví - za úspěchem tohoto teprve dvaadvacetiletého anglického gentlemana stojí samozřejmě velký kus práce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Avicii - Addicted To You
  2. Clean Bandit & Jess Glyne - Rather Be
  3. ▲ Mr. Probz - Waves
  4. Pharrell Williams - Happy
  5. Klingande - Jubel
  6. Faul & Wad Ad vs.Pnau - Changes
  7. Chinaski - Hlavolam
  8. George Ezra - Budapest
  9. Milky Chance - Stolen Dance
  10. Katy Perry - Roar

> Top 100 RÁDIO 23/2014 - novinky:
60. Monika Bagárová - Let Me Love You
84. Kriss - Nobody To Love
86. Kiesza - Hideaway
90. Sam Smith - Stay With Me
94. Jason Derülo & Snoop Dogg - Wiggle

Coldplay - Ghost Stories
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ve Spojeném království jim prvenství sebral Sam Smith - ale v malé zemičce v srdci Evropy jsou stále zlatí. Snad to Coldplay ví a snad si toho váží. Protože porazit zdejšího jen těžko sesaditelného písničkáře Tomáše Kluse, to už je velká věc. Neměnnou pozici z minulého týdne přenesl Klus i na své kolegy Ondřeje Brzobohatého s "Identitami" a Hanu Zagorovou s "Vyznáním", ti zůstávají tam, kde byli.

Více než měsíc po tragické smrti Ivety Bartošové se na zatím nejvyšší pozici v albové hitparádě propracovala její třídisková kompilace "Platinum Collection" z roku 2008. Na každém CD je patnáct písní, které ovšem nejsou nijak zvlášť chronologicky řazeny. Nejedná se přitom jen o sólové záležitosti - k poslechu zde jsou i duety s Danielem Hůlkou, Jiřím Kornem a Petrem Mukem.

Na místě patnáctém startuje R&B diva Mariah Carey se svou čtrnáctou studiovou deskou "Me, I Am Mariah... The Elusive Chanteuse". S tou jí pomáhal spolu s ostatními proslulými producenty i George Michael nebo autor "Te Amo" (Rihanna) James Fauntleroy. Povbuzena narozením dvojčat dává zpěvačka nahlédnout do nitra své duše a kritici ji zatím chválí, nicméně lehce infantilní název alba je třeba brát s velkou rezervou. Carey si ho půjčila z vlastního obrázku, který namalovala ve třech a půl letech (tento obrázek najdete na zadní straně alba - otázkou je, zda není lepší než přední obal).

Top 10 - prodejnost:
  1. Coldplay - Ghost Stories
  2. Tomáš Klus - Proměnamě
  3. Ondřej Brzobohatý - Identity
  4. Hana Zagorová - Vyznání
  5. Michal Hrůza - Den
  6. Michael Jackson - Xscape
  7. Iveta Bartošová - Platinum Collection
  8. new Aleš Brichta - Papírovej drak
  9. Xindl X - Čecháček Made
  10. Vladimír Mišík - Královský večer (Balady 1972-2010)

TOP 50 Prodejní 23/2014 - novinky:
8. Aleš Brichta - Papírovej drak
14. Neil Young - A Letter Home
15. Mariah Carey - Me, I Am Mariah... The Elusive Chanteuse
22. Tori Amos - Unrepentant Geraldines
31. Led Zeppelin - Good Times Bad Times
45. Kiss - 40
48. Bryan Adams - Anthology - 1980/2005
50. Cecilia Bartoli - Steffani Project

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 23. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY