Global Connection Party již počtvrté v Ostravě

21.04.2002 09:27 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Carl Craig
© facebook interpreta
V úterý 7. května se můžete na výstavišti Černá Louka v Ostravě v pavilonu G od 20:00 těšit na přední zástupce taneční scény dalších tří světových měst, kteří dohromady se svými českými kolegy tvoří line-up čítající celkem 14 DJů. Letošní jaro se v Ostravě bude odehrávat ve znamení Detroitu, Singapuru a Buenos Aires a hudební program odehrávající se na třech podiích představí techno, house i drum'n'bass.

V pavilonu G vystoupí i Gayle San, jejíž hudba a sety inspirované méně známým detroitským techno soundem, jí vynesly slávu a uznání na celém světě. Od Gayle se Ostraváci mohou nadít inteligetních beatů undergroudového techna s prvky funku/hardu a zejména rodného Singapuru. Na témže pódiu vystoupí i Carl Craig - jeden z nejvlivnějších DJs a producentů detroitského techna, který na tanečních parketech proslul svými šílenými experimenty. Není mnoho producentů, kteří by nahráli tolik kvalitní hudby tolika různorodých hudebních stylů. Carl Craig je autorem řady skladeb oslavovaných pro svou uměleckou hodnotu, nápaditost a vliv, který na rozvoj techno music mají. S každým novým projektem a s každou změnou hudebního stylu se Carlu Craigovi podařilo udržet si pověst DJe a autora, který konsistentně vydává nepřekonatelnou hudbu určenou jak k poslechu, tak i tanečním parketům. Na druhé stagi, ve stanu pro 1000 lidí vystoupí Hernan Cattaneo z Buenos Aires. Tento uznávaný latinskoamerický DJ a miláček argentinského publika předvede sety vycházejí z chicagského housu 80. let kombinovaného s progresívnějším evropským soundem let 90.

Během letošní Global Connection party se návštěvníci mohou těšit na techno, které pokryje vše od funky techna přes minimal, hard step a breaky, také na progresívní house, hard house a trance. Drum'n‘bass a breakbeat předvede talentované partičky z Ostravy - Dvoika Troika Reverb + Junkett live, Inspiral X62, z domácích dále vystoupí Ladida, Pavel Krejdl, Joel Einhorn, Toky live, Blond, Kel, Tall, Hoffee a Lumiére.

Vstupenky v předprodeji za 220,- Kč + poplatky. Více informací na www.wax.cz. Vstup pouze 18+.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY