Showcasový festival Nouvelle Prague odtajňuje první jména a část programu

05.06.2014 15:48 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mezinárodní hudební showcase festival Nouvelle Prague, který hned svým prvním ročníkem získal ohlas nejen doma, ale i ve světě a jehož druhý ročník proběhne ve dnech 7.-8.listopadu opět v prostorách pražského pivovaru Staropramen, oznamuje první jména a konkrétní body svého programu. Showcase festival, což je v Česku zatím stále poměrně nový formát hudebního festivalu, umožňuje nadějným interpretům získat pozornost hudebních fanoušků, médií, ale i profesionálů z oblasti showbusinessu. Ti nejzajímavější mohou díky showcase získat exkluzivní smlouvy na zastupování od světových labelů nebo pro hudební vystoupení na významných pódiích.

V loňském roce se to na Nouvelle Prague podařilo například australské rockové kapele Money For Rope, která sklidila nadšené reakce nejen mezi pražským publikem, ale také mezi zástupci významných evropských festivalů. Díky skvělé prezentaci na Nouvelle Prague se Money For Rope letos vrátili do Evropy, aby zde absolvovali turné po významných festivalech a klubech. Kapelu po Nouvelle Prague začal zastupovat také jeden z nejvýznamnějších evropských agentů Steve Zapp z ITB. Money For Rope tak mají velké šance dostat se na výsluní a čeští fanoušci, kteří si tuto skvělou kapelu nechali ujít na loňském Nouvelle Prague, ji budou mít možnost vidět na letošním ročníku partnerského festivalu Rock For People, kde je jedním z potvrzených vystupujících.

Zásadním úspěchem Nouvelle Prague je také fakt, že na letošním The Great Escape festivalu obdržel ocenění za Nejlepší nový showcase festival ve světě a díky tomu získal i významnou pozornost hudebních profesionálů. Ti projevili velký zájem o účast na letošním ročníku Nouvelle Prague, který velmi rychle získal vynikající reference, ale také je to zatím jediný showcase festival s orientací na zámořské kapely, které chtějí dobýt Evropu.

Mezi prvními potvrzenými panelisty podzimního Nouvelle Prague je tak například Rob Challice, ostřílený agent renomované Coda Agency, Nick Hobbs, majitel největší boxingové agentury ve východní Evropě Charm Music, Anthony Jouet, spoluzakladatel Fource Entertainment, John Robb, vlivný britský hudební novinář, který jako první udělal rozhovor s Nirvanou a jemuž je přisuzován vznik slova britpop, Dan Panaitescu, který bookuje Sziget, Volt a Balaton Sound, Glenn Dickie z exportní agentury Sounds Australia, ale svoji účast znovu potvrdil i jeden z nejvýznamnějších loňských delegátů Martin Elbourne, který byl přes dvacet let hlavním dramaturgem Glastonbury festivalu a dodnes tam bookuje dvě podia.

Známá je také první část diskusních panelů letošního ročníku. Hudební odborníci, muzikanti, ale i fanoušci, kteří se o hudbu a vše kolem ní zajímají hlouběji, budou letos moci diskutovat mimo jiné na témata Autorská práva v době online, Festivalová abeceda pro začátečníky i pokročilé, Booking stokrát jinak nebo Podpora pro hudbu a kulturní projekty. Na finálním programu konference se stále pracuje, v nejbližší době budou oznámena i jména prvních vystupujících interpretů na festivalové části Nouvelle Prague. Ta budou zajímat především fanoušky zaměřené na objevování nových hudebních trendů a kapel.

Delegátské pasy na konferenci je možné zakoupit prostřednictvím http://nouvelleprague.com/registrujte-se za 1 190 Kč. Cena vstupenek na festivalovou část bude oznámena současně se zveřejněním prvních jmen festivalového line-upu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY