Red Bull BC One Cypher, taneční battle bez gravitačních zákonů

23.05.2014 15:11 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Největší taneční bitva roku se blíží. Už tento pátek se utká stovka česko-slovenských bboys a bgrils o účast v sobotním finále Red Bull BC One Cypher. V ultimátním souboji se budou snažit přiblížit světovému finále této nejprestižnější bboyingové soutěže na světě. Vítěze vybere hvězdná sestava, o muziku se postará skvělý DJ Smirnoff a česká hiphopová kapela Champion Sound.

Nekompromisní prostor Rock Opery v pražských Holešovicích v pátek a v sobotu obsadí vynikající tanečníci – bboys a bgirls, pro které jako by neplatila gravitace. Poprvé v české historii budou mít možnost vybojovat si účast na východoevropském finále 13. září v chorvatském Záhřebu, odkud už je to jen kousek do světového finále, které se letos uskuteční na konci listopadu v Paříži.

Red Bull cypher
© facebook interpreta
Ale zpět do Prahy. Ve finále bývalé federace je jen 16 míst, z toho osm zabrali nasazení tanečníci a o druhou osmičku se popere stovka kvalifikantů. Lístky na páteční kvalifikaci i sobotní finále jsou stále v prodeji v síti Ticketportal.cz. Lokální bboys a bgirls bude hodnotit porota ve složení Lil G (Venezuela), Kleju (Polsko) a Robin (Rusko).

Jak bude sobotní finále Red Bull BC One Cypher probíhat? Bboys a bgirls se proti sobě postaví v klasickém pavouku, v prvním kole a semifinále budou mít dva taneční vstupy, ve finále tři. Vítěz může být jen jeden. Hnát je bude zaplněná aréna fanatických fanoušků.

Na koho se můžete stoprocentně těšit, kdo z česko-slovenských bboys je nasazený? Alfonzo (Petr Hechter), jedna z nejvýznamnějších postav domácí scény, člen Survivals. Ze Slovenska přijede tamní legenda Miniboj Killa (Marcel Vaľko), držitel titulu mistra světa v organizaci IDO a tří titulů Top Slovak Bboy Award. Čech Sigiboy (Jakub Sigmund) se bboyingu věnuje už 12 let a sbíral taneční zkušenosti i ve Finsku. Don Tias (Matúš Chovan) je členem nejstarší slovenské skupiny a má za sebou množství prvenství na domácí i zahraniční scéně.

Honza (Jan Mika) reprezentuje Penfill Crew, je vítězem mnoha tuzemských battlů a nelze nezmínit jeho loňskou výhru na východoevropské kvalifikaci UK B-Boy Championships. Twister (Oliver Pirhala) je dvojnásobným vítězem (2012 a 2014) nejprestižnějšího eventu 1vs1 na Slovensku NEW YEAR BATTLE. Mic Czech (Michal Belán) svou přezdívku získal v New Yorku, je všestranným bboyem a se svou crew či sám vyhrál většinu klíčových battlů v ČR. El Prcinho (Ondrej Hadidom) je vítězem NEW YEAR BATTLE 2013, nejprestižnějšího 1vs1 eventu na Slovensku.

Tahle sestava nikoho nemůže nechat na pochybách, že Rock Opera v holešovické tržnici, kde se Red Bull BC One Cypher v pátek a v sobotu koná, zažije výjimečnou show plnou úchvatných tanečních kreací. Nenechte si ujít, poznejte zblízka tanečníky, nad jejichž schopnostmi zůstává rozum stát.

Další informace naleznete na stránkách Red Bull cypher


DOPORUČENÉ ČLÁNKY