Xindl X a Olga Königová jsou "V blbým věku"

22.05.2014 17:17 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Xindl X je interpretem, jehož texty, v nichž někdy až moc tlačí na pilu, rozhodně nenadchnou každého, i přesto ale stále dokáže vytvořit i uvolněnou popovou písničku. Na dubnové novince "Čecháček Made" jich naštěstí pár je a mezi ty nejzdařilejší se řadí také duet s Olgou Königovou, zpěvačkou ille, nazvaný "V blbým věku". Právě ten byl po pilotu "Barbína" vybrán jako druhý singl ze zmíněné kolekce.

"Včera mi bylo málo, dneska je mi moc, jak se to stalo, nevím, každopádně jsem zas v blbým věku," naráží chytlavá skladba s veselou hudební aranží na problematiku věčné nespokojenosti se současnou životní situací, která mnoho lidí postihuje. A funguje to - songem Xindl dokazuje, že se dá o neduzích společnosti zpívat i bez absence určitého kazatelství, což se mu v minulosti párkrát nepovedlo.

Animovaný videoklip má na svědomí Ondřej Pfeiffer a k vidění jsou v něm fotografie z různých období písničkářova života, mihne se v něm pochopitelně i Königová, jejíž charismatický hlas v přímočarém potenciálním hitu zní stejně půvabně jako v křehkých indie popových písničkách z loňského alba ille "Ve tvý skříni". Klip se sice snaží působit zábavně, oproti samotnému singlu se však přece jen jeví trochu nevýrazně. I tak je z toho pěkná sedmička.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY