Supraphon zmapuje kariéru Jiřího Korna na třech CD

13.05.2014 13:16 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Bylo by fatální chybou, kdyby se v bilanční supraphonské edici Zlatá kolekce nedostalo i na Jiřího Korna, zpěváka, který je doma snad ve všech hudebních stylech, co existují, skvělého (nejen) muzikálového herce, tanečníka i hráče snookeru.

Jiří Korn - Co mám v očích
© facebook interpreta
Svou hudební kariéru započal ve formaci Rebels, se kterou nahrál mj. i megahit "Šípková Růženka". Přes kapelu Olympic se dostal ke skladateli Karlu Svobodovi, potažmo k popu, a po šlágru "Yvetta" to začalo jet jako na drátkách. Účast v zábavném občasníku "Možná přijde i kouzelník", spolupráce s Helenou Vondráčkovou, taneční hity a v poslední době vystupování s formací 4Tet. A to ani zdaleka není všechno.

Na prvním disku chystané kolekce se objeví ty největší hity. Mimo již zmíněných písní nebude chybět ani duet s Vilémem Čokem "Karel nese asi čaj", "Miss Moskva", "Robinson" nebo "Zpívat jako déšť". Druhé album nese podtitul "Já ti kdysi hrál" a posluchači na něm naleznou jak skladby, které Korn natočil s rockery z Rebels a Olympicu, tak i bigbandové nahrávky a spolupráci s elektronickým mágem Eduardem Parmou. Do tohoto vzorce se hodí jako ulité písně "Tam u dvou cest", "Únos" či "California Dreaming".

Třetí disk je další Kornovou hudební tváří. Obsahuje dance nahrávky s DJ Neem, české verze hitů "Baby It's Cold Outside" či Unforgettable" a také Brownovu "I Feel Good".

Zatím nejkompletnější výběr písní tohoto nepřehlédnutelného umělce vyjde s podtitulem "Co mám v očích" v pátek 23. května.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY