Coldplay si na novince "A Sky Full Of Stars" šňupli EDM od Aviciiho

02.05.2014 09:00 - Lukáš Boček | foto: rozhlas.cz

Skupině Coldplay se komerčně vždy dařilo, aniž by nahrávala prvoplánové skladby pro rádia. Jako kdyby si Chris Martin a jeho parťáci řekli, že s novou hudbou tentokrát zaútočí rovnou na žebříčky a vykašlou se na to, co od nich chtějí jejich původní fanoušci. Po prvních (klidných, solidních) ukázkách "Midnight" a "Magic" z nové desky "Ghost Stories" vydávají něco-jako-diskotékový-hit "A Sky Full Of Stars". Brr.

Avicii momentálně mocně diktuje, jak by měl znít současný taneční zvuk, svou šablonu už rádiovým producentům obkreslil přímo do mozku, takže není žádnou náhodou, že si Coldplay pro svůj cíl vybrali právě jeho (když teď s Aviccim navíc spolupracuje i Madonna). Po takto mělké kolaboraci (v tomto případě se nesprávný anglický překlad stává jediným možným) ale skutečně nikdo neprahl. Úvodní část před refrénem ještě rezonuje se zavedeným stylem britské kapely, synťákové peklo v refrénu ale zanechává jen hořkou pachuť nepochopení.

Rádia po této písničce možná skočí, ze slušně rozjeté kampaně na novou desku se ale stala velká obava o velký průšvih. Kdo ví, jak to s duchařskými příběhy nakonec dopadne, třeba nás pánové jen chtěli na poslední chvíli trochu postrašit. Vše se dozvíme už v polovině května.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY