Žlutý pes nové album vydá a pokřtí poslední dubnový den

29.04.2014 12:02 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Kapela Žlutý pes, která minulý rok oslavila pětatřicet let svého působení na hudební scéně, se vrací s novým albem. Jejich nová studiovka vyjde poslední dubnový den.

Nahrávku pojmenovanou "Stroj času" natáčelo seskupení v dejvickém studiu Faust Records a pokřtí ji v pražském Lucerna Music Baru zítra, tedy 30. dubna. Deska je dle slov formace výjimečná v tom, že jde o zlatý poklad skupiny, tedy o songy, se kterými těšili své příznivce v osmdesátých letech, ale nikdy se neobjevily na hudebním nosiči. Žlutý pes totiž tehdy patřil spolu s Jasnou pákou a Pražským výběrem mezi zakazované umělce. "Když nám osud dal konečně šanci, byli jsme už jinde," vzpomíná frontman Ondřej Hejma.

Autorsky se na repertoáru podílejí hlavně někdejší zakladatelé - již zmiňovaný Hejma a Ivan Hlas. Kromě autorských písní ale došlo i na tři coververze, a to od Boba Dylana, Lynyrd Skynyrd a Molly Hatchet. Produkci si pak vzal na starost Luboš Malina, který na albu také hostuje s Druhou trávou, na mixech se podíleli Steve Walsh a Lukáš Martinek.

Album “Stroj času“, jehož pilotní singl "Ráno" se již prohání českým éterem, se na trhu objeví nejen na CD, ale s odlišným tracklistem i na vinylu. Pokud si desku pořídíte digitálně, dostanete navíc dvě bonusové písně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY