Kate Bush bude po letech a krátce koncertovat

24.03.2014 09:16 - Dan Hájek | foto: katebush.com

Od vydání desky "50 Words For Snow" uplynou letos již tři roky. Kate Bush však v tichosti pro letošek nachystala jedno z největších překvapení: po mnoha letech chystá sérii koncertů. Zatím je ohlášeno pouhých patnáct vystoupení v londýnském Hammersmith Apollo (jeho současná kapacita je podle uspořádání míst mezi 3632 až 5039 místy). Celá štace bude zahájena živým představením 26. srpna a zakončena 19. září, detailnější informace však budou teprve uvolněny. Jak se dostat k lístkům navede její oficiální stránka. Jsou zde uvedeny i omezení na zakoupení lístků: jejich počet bude striktně hlídán - čtyři vstupenky na jeden z koncertů z celé série, nebo je bude možné rozdělit na jednotlivé show, maximálně však opět čtyři.

Celé něco jako tour dostalo podtitul "Before The Dawn" - je však otázkou, zda zůstane jen u večerů v Londýně, nebo se z toho stane i následné regulérní turné. Své další plány má Kate zatím jaksi ukryty v záloze (delší dobu se ale například hovoří o rozšířeném vydání její výběrovky "The Whole Story").

Začátek kariéry Kate Bush se datuje do sedmdesátých let, kdy jí část nahrávacích sessions zaplatil sám (něco jako) objevitel David Gilmour z Pink Floyd. Debutovala deskou "The Kick Inside" v roce 1978, zmíněná "50 Words For Snow" je desátou řadovkou (pokud započítáme i "Director's Cut") - více jsme o ní psali v tomto rozsáhlém komentáři. Během své dlouholeté dráhy spolupracovala s několika významnými hudebníky, včetně Petera Gabriela nebo Eltona Johna. Živých vystoupení však odehrála velmi málo a většinou se jednalo o vyjímečné/speciální příležitosti, oficiální a velmi krátké koncertní turné odehrála pouze jedno (v první polovině roku 1979). V příštích měsících se snad dozvíme více.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY