Program Grape festivalu doplňují Bombay Bicycle Club a Wilkinson

29.03.2014 08:05 - Tisková zpráva | foto: dsmacku.com

Grape festival doplňuje program další dvojicí zahraničních interpretů. V srpnu se na piešťanském letišti představí indie rockoví Bombay Bicycle Club a drum and bassový Dj a producent Wilkinson.


 

Bombay Bicycle Club tvoří čtyři kamarádi z Londýna - Jack Steadman (zpěv, kytara, piano), Jamie MacColl (kytara), Suren de Saram (bicí) a Ed Nash (basa). Jejich záhadné pojmenování bylo převzato po názvu sítě indických restauraci v Británii. Hudební kritici kapele přisuzují hned několik žánrových škatulek, které by se daly shrnout jako indie rock s nádechem folku a elektroniky.

Do povědomí se dostali v roce 2006 účinkováním na známém britském V festivalu, následně se jejich kariéra rozběhla velmi rychle a naplno. Zaujal hned debutový singl "Evening/Morning", který vyšel jako předzvěst prvního alba "I Had The Blues But I Shook Them Lose" (2009). To nakonec přineslo ještě další tři úspěšné skladby - "Always Like This", "Magnet" a "Dust On The Ground". Studiová dvojka "Flaws" (2010) veřejnost trochu překvapila, nesla se v intimnějším duchu a kapela se přiklonila více k akustičtějším, až folkovým skladbám. Výrazným hitem se stala podmanivá skladba "Ivy & Gold".

Formaci se vzápětí dostává první velké pocty, když vyhrává v anketě prestižního hudebního časopisu NME v kategorii Best New Band, před takovými jmény jako The XX, Mumford & Sons nebo La Roux. Definitivní potvrzení o zařazení kapely mezi absolutní špičku britské scény přichází s albem "A Different Kind Of Fix" (2011). Hity "Shuffle", "Lights Out", "Leave It" a "How Can You Swallow So Much Sleep" přinesly opět novou vizi Londýňanů. Hudebně se skupina posunula k modernímu zvuku s vyzrálejšího melodiemi, ale zůstala její jednoduchost a hravost. Čtvrté album "So Long, See You Tomorrow", které vyšlo v únoru letošního roku, patřilo k nejočekávanějším počinům letoška a hned po vydání dosáhlo na první příčku v UK Charts. Uvedl ho singl "Carry Me", který vyšel ještě v listopadu 2013, následuje ho velmi úspěšná novinka "Luna". Obě skladby znějí velmi současně a opět je cítit, že se kapela o krůček posouvá dál a neopakuje nic z předešlých nahrávek. Bombay Bicycle Club nadále potvrzují, že patří k nejzajímavějším zjevům současné kytarové scény, a tak se v létě máme na co těšit.



 Londýnský Dj a producent Mark Wilkinson patří momentálně k čelním představitelům drum and bassové scény. Svou kariéru začal pod křídly uznávaného vydavatelství Hospitality. Již v roce 2009 dal o sobě vědět skladbou "Hypnosis", o rok později po přestupu k labelu RAM records, jehož majitelem je Andy C, vydává singly "Moonwalker", "Scream It" a "Samurai". Na megahit, který obletí celý svět, však čekal až do roku 2013. Stal se jím singl "Afterglow", který byl podpořen i skvělým videoklipem a předznamenal tak vydání alba "Lazers Not Includet". To obsahuje i další hity jako "Too Close" nebo "Heartbeat". Koncerty Wilkinson jsou nabité neuvěřitelnou energií, tancechtiví návštěvníci tak dostanou určitě zabrat.



Grape festival se uskuteční 15. - 16.srpna 2014 na Letišti Piešťany.

Více informací o vstupenkách i doposud potvrzených účinkujících zájemci naleznou na www.grapefestival.sk a www.facebook.com/grapefest.




DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY