Morten Harket na "Brother" odhaluje severské krásy

20.03.2014 08:37 - Dan Hájek | foto: mortenharket.com

A-ha jsou už nějakou dobu uzavřená kapitola (mnoho fanoušků však spoléhá na to, že časem dojde k obnově a jejich dalšímu comebacku). Všichni členové však zůstali umělecky aktivní a nejvíce bude asi i nadále vidět leader Morten Harket. Ten chystá k vydání svou čtvrtou anglicky zpívanou desku "Brother", z ní už jsou k poslechu oficiálně uvolněny "There Is A Place" a nově i titulní "Brother". Po prvních posleších je patrné, že Morten opustil elektropop z minulé nahrávky "Out Of My Hands" a navrátil se ke klasičtějšímu popovému pojetí, včetně severské emocionální dřeně.

Tu podtrhuje i první videoklip k melodramatické novince "Brother". Snímek přibližuje průběh cyklu kalendářního roku s jakousi patrnou idylickou linií, která koresponduje s oduševnělým textem. Sled detailních záběrů klade důraz na barevnost jednotlivých ročních období a kromě přírodních výjevů spatříte vlastně jen Mortenovu hlavu. Video však neruší nějaký zbytečný technický výdobytek současnosti, hloubka atmosfér je v popředí na maximum.

Album "Brother" vychází 11. dubna a přinese těchto deset písniček: Brother, Do You Remember Me?, Safe With Me, Whispering Heart, Heaven Cast, There Is A Place, Oh What A Night, End Of The Line, Can't Answer This, First Man To The Grave. Dříve uváděná skladba "Did I Leave You Behind?" se nakonec na desku nedostala, ale měla by být k dispozici později. Na video "Brother" se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY