Sourozenci Ulrychovi oslaví letošní jubilea kompilačním 3 CD a mnoha koncerty

24.02.2014 10:35 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Hana a Petr Ulrychovi
© Igor Zehl
Letošní rok je pro sourozence Ulrychovy vpravdě rokem jubilejním. Haně je 65 let, bratru Petrovi dokonce rovných sedmdesát, a aby toho nebylo málo, slaví čtyřicet let i kapela Javory a pět let Javory beat. To už je dostatek důvodů k tomu, aby vydavatelství Supraphon 7. března vydalo v rámci svých trojdiskových kompletů kompilační výběr i této známé dvojici. Pod názvem "Půlstoletí" bude možno nalézt na těchto discích mnoho skladeb z celé jejich bohaté kariéry.

Více než tříhodinový pohled na kariéru nabídne chronologicky řazený seznam písní, nad kterým strávili spoustu času Petr Ulrych a hudební publicista Pavel Víšek. Necelou šedesátku nahrávek doprovodí i výpravný booklet s množstvím zajímavých fotografií, komentáři kritiků a historickým shrnutím kariéry, která je zde mapována od roku 1964 až po rok 2012. Samozřejmě nebude chybět ani celá řada společných vystoupení Javorů a Javory beatu.

"Společné koncerty Vám nabídnou možnost poslechnout si to podstatné z celé naší hudební historie. Od beatových začátků se dostaneme až k těm nejnovějším písničkám. Snad v nich uslyšíte naši padesátiletou cestu k Javorům, co rostou z vědomí kořenů a odmítají dobové zařazování. Snad zaslechnete bigbeat v houslích a cimbálu Javorů, v Javory beatu zase energii bez přebytečných decibelů. A nakonec si vychutnáte Vaše nejoblíbenější v nástrojově pestrém společném závěru," píší sourozenci na svých oficiálních stránkách, kde najdete i podrobnější informace k jejich vystoupením včetně termínů a míst jednotlivých akcí. První koncert se uskuteční 16. března v Mahenově divadle v Brně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY