Olympic - Já nejsem zlej

20.02.2014 11:52 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Olympic vytáhl další singl ze svého podařeného podzimního alba "Souhvězdí šílenců". Jako by se kapele líbilo číslo dvě. Jako druhou singlovou vlaštovku totiž zvolila tu, která se na tom samém místě tracklistu zmíněné desky ukrytá pod názvem "Já nejsem zlej". Písnička, pojednávající o Jandově rozmrzelosti nad narůstajícím věkem, patří na nahrávce mezi málo posmutnělých a melancholických kousků, obzvlášť co se slok týká. V refrénech znovu zaburácí typický bigbítový sound s důraznými bicími Martina Vajgla a o vyšperkování celého songu se postará krásné kytarové sólo.

"Bojuji s tím věkem, jak to jen jde. V podstatě se na ten věk zlobím. Strkám nos do cizích věcí, ale v jádru se cítím jako mladej kluk. Nemusím se do ničeho nutit, blbnu s dětma jako zamlada, ani nejsem nějak zvlášť unavenej. Těším se na každej den. Miluji život a cítím, že už ho mám nějak moc za sebou. Píseň je obraz mé duše, je to obraz toho, co cítím a jak to vidím. V této písni je to hodně silný. Samotnýho mě to zaskočilo," říká autor hudby i textu Petr Janda.

Olympic rozjíždí po krátké přestávce další koncertní sezonu. Termíny akcí naleznete zde. Za zmínku stojí hlavně vzpomínkový koncert na dlouholetého bubeníka Milana Peroutku, který se uskuteční 3. května v Malostranské besedě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY