Katy B získala v Británii své první albové vítězství

17.02.2014 11:37 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Po stříbru tři roky starého debutu se Katy B s druhou deskou "Little Red" probojovala až na vrchol britského albového žebříčku. V singlech útočil na zlato hit "Stay The Night" Zedda a Hayley Williams, nakonec se však Clean Bandit a Jess Glynne podařilo na vrcholu počtvrté za sebou setrvat.
Clean Bandit feat. Jess Glynne - Rather Be
© facebook interpreta
SINGLY - Už se zdálo, že nové vydání britských žebříčků se ponese ve znamení rusovlásek - kromě triumfu Katy B, k němuž se dostaneme v albové části, totiž na nejvyšší post útočila také Hayley Williams ve spolupráci s německým DJem Zeddem "Stay The Night". Loňský hit zaznamenal obrovský vzestup, když poskočil ze čtyřiadvacáté pozice až na stříbro. V polovině týdne duo dokonce vedlo, nakonec se mu však Clean Bandit a hostující zpěvačku Jess Glynne z vedoucí pozice vyštípat nepodařilo. "Rather Be" tak přidává už čtvrtý týden v čele žebříčku, tentokrát s náskokem osmi tisíc kopií.

Na stupních vítězů opět nechybí ani stálice posledních týdnů - velehit "Happy" Pharrella Williamse, který si v tomto kole odnáší pomyslný bronz. Nejvyšší novinku obstarali David Guetta a Skylar Grey, "Shot Me Down" startuje na čtyřce. A první pětku uzavírá Katy B s aktuálním singlem "Crying For No Reason". Jak jsme již naznačili výše, o zpěvačce určitě ještě bude řeč v druhé polovině komentáře.

Zbytek první desítky už nepřinesl žádné nové položky, poprvé se však do elitní společnosti prokousal "Dark Horse" Katy Perry, a to právě na desátý stupínek. Doma v USA třetí singlový pozdrav z loňského alba "Prism" už několik týdnů dominuje, uvidíme, zda se k vrcholu prokouše také na ostrovním trhu. Pomoci by mu mohl videoklip, jenž vychází tento týden.

Top 10 opustil Avicii, který s "Hey Brother" klesl na třináctku, hned za ním se pak umístili OneRepublic. Ti včerejší pražský koncert zakončovali loňským singlem "If I Lose Myself", aktuálním číslem čtrnáct. Pozvolna stoupá Ellie Goulding s dalším potenciálním hitem - "Goodness Gracious" získal k dobru třináct míst a aktuálně se usadil na šestatřicítce. K lepšímu umístění by mohlo pomoci vystoupení na středečních Brit Awards, které určitě do jisté míry ovlivní příští kolo.

    Top 10 - singly:
  1. Clean Bandit feat. Jess Glynne - Rather Be
  2. Zedd feat. Hayley Williams - Stay The Night
  3. Pharell Williams - Happy
  4. N David Guetta feat. Skylar Grey - Shot Me Down
  5. Katy B - Crying For No Reason
  6. DJ Fresh feat. Jay Fay feat. Ms Dynamite - Dibby Dibby Sound
  7. will.i.am feat. Miley Cyrus, French Montana, Wiz Khalifa - Feelin' Myself
  8. Pitbull feat. Ke$ha - Timber
  9. Gorgon City feat. MNEK - Ready For Your Love
  10. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse

¨

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Katy B - Little Red
© facebook interpreta
DESKY - S debutem "On A Mission" zakotvila před třemi lety těsně pod vrcholem, tentokrát už však první příčka albové hitparády Katy B neunikla. Její druhá deska "Little Red" porazila veškerou konkurenci, i když je pravda, že ta tentokrát nikterak závratná nebyla. V Top 5 už totiž žádné nové album nenajdeme, stále tam bodují loňské, v případě stříbrné Ellie Goulding dokonce předloňské desky. "Halcyon" tedy bere tentokrát stříbro, na bronz už se vydrápali London Grammar, jejichž loňské prvotině "If You Wait" se v posledních týdnech mimořádně daří.

Čtyřka patří tentokrát Beyoncé, která se stále může chlubit skutečností, že od prosincového vydání páté studiovky zatím neopustila elitní pětici nejžádanějších alb v Británii. Minule stříbrný Avicii tentokrát na medailové postavení nenavázal a musí se spokojit s pětkou.

Únor nepatří mezi měsíce s vysokým počtem nových alb, není tedy divu, že v Top Ten se stále pohybují loňské tituly. Tento týden se mezi desítku nejprodávanějších vracejí počiny Jamese Blunta (6.), Garyho Barlowa (9.) a Bastille (10.), zatímco šampioni předchozího kola Bombay Bicycle Club z piedestalu klesají až na osmé místo. Předstihl je i debut rockerů Temples, "Sun Structures" na sedmé příčce tak kromě zlaté Katy B přináší alespoň trochu čerstvého novinkového vzduchu do pořadí na nejvyšších příčkách.

V druhé desítce najdeme další novinku - na třináctku se prosadila Lisa Stansfield s nahrávkou "Seven". O jeden z nejvýraznějších postupů kola se postaral Kanaďan Michael Bublé - jeho loňská kolekce "To Be Loved" si to ze sedmačtyřicáté pozice namířila až na čtrnáctku.

    Top 10 - alba:
  1. N Katy B - Little Red
  2. Ellie Goulding - Halcyon
  3. London Grammar - If You Wait
  4. Beyoncé - Beyoncé
  5. Avicii - True
  6. James Blunt - Moon Landing
  7. N Temples - Sun Structures
  8. Bombay Bicycle Club - So Long, See You Tomorrow
  9. Gary Barlow - Since I Saw You Last
  10. Bastille - Bad Blood

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY