Škwor - Síla starejch vín

27.01.2014 10:33 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kapela Škwor loni oslavila patnáct let existence novou deskou "Sliby & Lži" a taky velkým koncertem v pražské Incheba Areně. Rok 2014 začíná zveřejněním nového videoklipu k písni "Síla starejch vín", která vzpomínané CD uzavírá. Kapela se zde ukazuje v baladické, akustické, ale nikoli vyměklé poloze.

Ta jí hodně sluší hlavně díky velmi výrazné a chytlavé melodii a srozumitelnému textu. I díky těmto dvěma faktorům ovládla písnička hlasování na stránkách Škworu, ve kterém se kapela ptala, ke které písni by měl nový videoklip vzniknout. "Nejdřív jsme chtěli točit klip k singlu 'Posluchej', k němuž vzniklo ještě před vydáním alba úspěšné lyric video. Mezitím jsem ale dali na náš web anketu o nejoblíbenější písničku ze 'Sliby & Lži', kterou naprosto jasně vyhrála 'Síla starejch vín', a o klipu tak bylo jasno," vysvětluje baskytarista Tomáš Kmec.

Režie se ujal Martin Marty 68 Linhart a natáčelo se v cukrovaru Lázně Toušeň. "V Lázních Toušeň jsme točili část s kapelou. Zůstaly zde zachovány nějaké kulisy po natáčení filmu 'Liga výjimečných' a vypadá to tam fakt parádně," dodává Kmec. Zahráli si zde i mladí herci z Divadla Radar.

Fanoušci brzy uvidí svoji oblíbenou kapelu i naživo. Aktuální turné startuje už 13. února a bude čítat dohromady šestnáct zastávek. "Kromě kulturáku v Nové Říši a klubu v Litvínově to jsou všechno místa, na která jezdíme i roky, takže nás snad nic nepřekvapí. Po delší době se vracíme do Bratislavy a jsme zvědaví, jak to tam dopadne," doplnil Kmec. Veškeré podrobnosti o turné včetně termínů a míst konání jsou k nalezení na webu kapely www.skwor.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY