Damon Albarn chystá k vydání debutové sólové album

21.01.2014 18:11 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Damon Albarn
© Parlophone
Debutové sólové album zpěváka a multiinstrumentalisty Damona Albarna už má svůj název i datum vydání. Na značce Parlophone vyjde 28. dubna pod názvem "Everyday Robots".

Titulní skladba je též pilotním singlem, ke kterému vznikl zajímavý videoklip, který si můžete prohlédnout pod článkem. Režisér Aitor Throup v něm vykreslil Albarnův digitální portrét pomocí CGI softwaru a skenu jeho lebky. Zároveň je zodpovědný i za vizuální koncept singlu a celého alba.

To se natáčelo v průběhu loňského roku pod dohledem producenta Richarda Russella. Na desce se objeví jako hosté Brian Eno a zpěvačka Natasha Khan (Bat For Lashes). Tucet velmi osobních skladeb je inspirováno zážitky z dětství i životem v dnešním odosobněném světě, v němž vládnou počítačové hry a mobilní telefony.

Damon Albarn je znám nejen jako zpěvák Blur. Je rovněž vůdčí osobnost projektu Gorillaz a jeho jméno je podepsáno i pod dalšími projekty Mali Music či The Good, The Bad & The Queen.

Album "Everyday Robots" obsahuje tyto skladby: Everyday Robots, Hostiles, Lonely Press Play, Mr. Tembo, Parakeet, The Selfish Giant, You And Me, Hollow Ponds, Seven High, Photographs (You Are Taking Now), The History Of A Cheating Heart, Heavy Seas Of Love.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY