Snaha nestačí

19.01.2014 17:30 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Yemi A.D. je frajer, o tom žádná. Má za sebou klipovou a tanečně-choreografickou spolupráci s Kanye Westem či domácími Charlie Straight, je na něm vidět vášeň, s jakou vše dělá, ale do hudby se asi sólově pouštět neměl. Jeho debutové EP "Equals" je totiž hlavně velká nuda bez jakýchkoli emocí.
5/10

Yemi A.D. - Equals

Skladby: The Moment, Cards, Equals, Night Of My Life (Dance Bonus), The Moment (Live Bonus)
Vydáno: 23.8.2013
Celkový čas: 20:02
Vydavatel: Championship Music
Sny se mají plnit. A Yemi A.D. si ípíčkem "Equals" jeden svůj, ten hudební, splnil. Převážně v USA dal dohromady tři skladby a doma v Česku pak dva bonusy. Z celého minialba vyřazuje velká profesionalita, moderní zvuk, vypiplané detaily (skvělé fotky i obal, texty i v Braillově písmu), ale co je to vše platné, když výsledkem je umělecky totálně vyprázdněná nahrávka? Chladná, nudná a bez emocí.

Problémem je i to, že je doma Yemi vnímán spíše jako celebrita, o níž píše Blesk, ne umělec (v hudební rovině), který by měl zajímat hudební publicisty a hlavně fanoušky. Když vystoupil na závěr minulého ročníku předávání cen Anděl, kdy se pokusil o obrovskou show, která následovala po emotivní chvíli s Pavlem Bobkem, výsledkem bylo jen jedno velké WTF. Jak jeho hudba v Česku v podstatě vůbec nikoho nezajímá, je vidět i v audiu singlu "The Moment" na jeho YouTube kanálu - za téměř devět měsíců si písničku nepustilo ani tři tisíce lidí. Kdejaká klubová kapela s živým záznamem ze zkoušky ho trumfne po pár týdnech...

Nutno ale přiznat, že až tak okázalý nezájem si Yemiho EP nezaslouží. Taková dusající "Night Of My Life" v produkci The Glowsticks si alespoň na nic nehraje a na diskotékách nebo tanečních rádiích by se klidně mohla uchytit. První tři kousky ale ukazuijí, že Yemi A.D. se spolupracovníky sice umí JAK, ale zatím nemá CO. Ač se snaží tvrdit, že má. Vypiplaná forma prostě neodkáže zakrýt téměř nulový obsah.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY