Lady Gaga stále nevydala druhý klip z "ARTPOP": Vymění R. Kellyho za Christinu Aguileru?

30.12.2013 13:23 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Christina Aguilera a Lady Gaga
© elle.com
Druhý singl "Do What U Want" z aktuálního alba "ARTPOP" Lady Gaga sice vstoupil na trh už 21. října, ani na sklonku roku však zatím doprovodný vizuál není na světě. Video režírované Terrym Richardsonem se přitom natáčelo již na začátku listopadu a jeho premiéra byla již několikrát ohlášena, přesto klip k duetu s R. Kellym dosud nevyšel. A podle spekulací, které se šíří internetem, možná ani nevyjde.

Sama Gaga totiž již několikrát naznačila, že chystaný snímek se ponese ve velmi kontroverzním duchu. To by ostatně u Richardsona nebylo žádným překvapením - vždyť právě osmačtyřicetiletý fotograf se postaral o vášnivě diskutované zářijové video "Wrecking Ball" Miley Cyrus. Výsledný počin se však údajně nelíbil zpěvaččině nahrávací společnosti Interscope, a to nejen kvůli jeho odvážnosti, ale také kvůli skutečnosti, že R. Kelly čelil v minulosti obvinění ze sexuálního obtěžování. Peprné scény, které by se v klipu měly objevit, by proto mohly konzervativní americkou veřejnost pobouřit.

Videoklip měl vyjí již začátkem měsíce, na 3. prosince bylo dokonce přislíbeno zveřejnění materiálu ze zákulisí natáčení. Ten ani po měsíci nevyšel. Sít VEVO pak již dvakrát premiéru videa ohlašovala, dosud však nebyl uvolněn ani teaser. Možná se tedy vizuál přestříhává do méně ostřejší podoby, nahlas se v posledních dnech však mluví spíše o jiném řešení: zpěváka by totiž mohla nahradit Christina Aguilera, s níž si Gaga singl zazpívala při finále The Voice a vystoupení sklidilo velmi pozitivní ohlas veřejnosti. Vznikl by tak nový singl i nový klip.

Spekulacím nahrává i fakt, že X-Tina před pár dny pověsila na sociální síť fotografii ze studia s komentářem, že nahrává "něco speciálního". Tento krok by se však jevil jako poměrně nelogický vzhledem ke skutečnosti, že singl má propagovat album "ARTPOP". Na něm však posluchači najdou verzi s R. Kellym. Ať dopadne celá situace kolem singlu jakkoliv, jisté je, že chaos kolem proma ubližuje především jeho hitparádovým ambicím - přímočarý hit se totiž těší slušné popularitě rádií, prodeje by pak mohly oživit právě hýbající se obrázky. Zpěvačka i její label však v posledních týdnech mlčí. Na rozluštění celé hádanky si tedy budeme muset ještě chvíli počkat.

Není to přitom v "ARTPOP" éře poprvé, co dochází k singlovému zmatku. Nedlouho před premiérou byla v létě změněna volba prvního singlu, kterým se původně měla stát éterická skladba "Sexxx Dreams", vydání se však nakonec dočkal taneční kousek "Applause". Také jako druhý singl byl původně zamýšlen jiný song - meziplanetární "Venus" byl na poslední chvíli vyměněn právě za duet s R. Kellym. I přes tyto chaotické kroky se však alba "ARTPOP" za pár týdnů prodalo přes 1,3 milionu kopií - tedy více než například úspěšných desek "Bangerz" Miley Cyrus nebo "Pure Heroine" Lorde.

UPDATE: Podle nejnovějších informací by měla verze s Christinou Aguilerou skutečně vyjít, a to už 1. ledna 2014.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY